Sarroca Medieval 2018

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 00:00

Sant Martí Sarroca ha viscut el cap de setmana del 13 i 14 d’octubre una de les edicions de la fira Sarroca Medieval més exitoses de les realitzades fins ara, tant a nivell organitzatiu com d’afluència d’assistents.

El dissabte va ser un dia intens, els dos trenets que pujaven gent des de baix el poble fins al conjunt monumental no van parar durant dotze hores seguides. A la fira, amb mercats cristians, sarraïns i martinencs, la realització d’activitats va ser contínua, amb espectacles de dansa del ventre, cercaviles, malabars, músics, etc. El dia va culminar amb un espectacle nocturn de foc i dansa que va fer el delit dels assistents que es van esperar fins al vespre, molts d’ells sopant en algun dels punts gastronòmics de la plaça del castell.

Menció a part es mereix la visita teatralitzada al castell: es preveia una gran afluència, perquè les reserves on-line que es podien fer durant els dies previs es van haver de tancar abans d’hora a causa de l’allau de peticions. La visita, narrada per Lo sacaire del Llobregat, incloïa una acurada explicació de la història local, amb actors representant els principals papers (fins i tot la reina Sibil·la de Fortià). També hi havia una exhibició de lluita entre soldats cristians i sarraïns, així com una variada mostra d’oficis medievals, en una visita dinàmica i apta per a tots els públics.

El diumenge es preveia pluja, però afortunadament el temps va aguantar fins a mitja tarda, fet que va permetre una nova jornada intensa. Durant el matí van continuar les activitats previstes i l’assistència de gent. D’acord amb l’activació per part de Protecció Civil del Pla Inuncat per la previsió de pluges, l’organització va decidir tancar preventivament la fira abans d’hora. Efectivament, la tromba d’aigua a la nova hora de tancament va ser considerable, però per sort els assistents ja havien estat avisats i havien pogut baixar del conjunt monumental de forma segura.

Tant la regidoria de Cultura i Festes com la de Turisme i Promoció Econòmica han valorat molt positivament l’èxit de l’edició d’enguany, el bon funcionament de les novetats i la bona coordinació de tot el personal implicat, en un cap de setmana que ha mostrat a molta gent l’entorn del conjunt monumental i el potencial gastronòmic, cultural, històric i turístic del municipi. També des de la regidoria de Governació s’ha destacat el bon desenvolupament de la fira i  l’absència d’incidents remarcables.

Clica aquí per veure les fotos de Sarroca Medieval 2018

Clica aquí per veure el vídeo de Sarroca Medieval 2018

Darrera actualització: 26.10.2018 | 17:08