28 de juny: Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Dimecres, 27 de juny de 2018 a les 00:00

Manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI: “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets”. Aquestes paraules corresponen a la redacció de l’article primer de la Declaració Universal de Drets Humans i es l’inqüestionable fonament que ha de regir el treball dels Ajuntaments i la resta d’administracions com a garants de la defensa i protecció dels drets i deures de totes les persones que viuen als nostres territoris.

Quan es compleixen 70 anys de l’aprovació del document declaratiu aprovat per l’Assemblea General de Nacions Unides i 65 anys des de l’aprovació del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca s’adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, exercint el seu compromís amb la igualtat de tracte i oportunitats com a principi fonamental. 

El 28 de juny, en record dels disturbis de Stonewall (Nova York), celebrem el reconeixement formal dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals fonamentat en valors universals i democràtics com la igualtat, el respecte, la diversitat i la llibertat. Al mateix temps, lamentem que aquest pas no s’hagi produït a nivell mundial ni de manera plena. Lamentem també que, en molts casos, el reconeixement dels seus drets no passi de ser un reconeixement formal, que per desgràcia, en ocasions, no és suficient garantia per a aquestes persones, amb l’objectiu que els seus drets siguin respectats de forma efectiva.

Reconeixem les moltes mesures que des de diferents àmbits es vénen realitzant per donar suport a les víctimes i per modificar actituds. Ens solidaritzem amb totes les persones que han patit mostres d’intolerància, discriminació i violència. 

El desenvolupament i implementació de polítiques i serveis públics vetllant per les garanties d’igualtat efectiva amb independència de l’orientació sexual i la identitat de gènere, és essencial per a la convivència, el progres i un desenvolupament social i econòmic sostenible.

Per tot això:

1.    Afirmem el nostre compromís amb els drets humans i, en conseqüència, amb la diversitat sexual, així com la no discriminació de les persones per la seva orientació sexual o identitat de gènere, al mateix temps que reiterem la nostra ferma determinació d’avançar en la superació de les barreres que encara, avui dia, existeixen.

2.    Constatem la necessitat que les administracions publiques inverteixin en polítiques a favor de la diversitat sexual i la no discriminació, a través de programes i projectes d’atenció, informació, formació, sensibilització i conscienciació, que facin dels nostres municipis espais segurs per a la diversitat sexual en totes les seves manifestacions. 

3.    Condemnem qualsevol tipus d’agressió, incloent tant la violència física com la verbal, la humiliació i el menyspreu cap a persones LGTBI al nostre país, i ens comprometem a continuar treballant en la informació i formació necessària. 

4.    Afirmem que cal seguir treballant per assegurar la implementació adequada de totes les polítiques i iniciatives necessàries per garantir la igualtat efectiva de les persones arreu.

Darrera actualització: 27.06.2018 | 21:27