Comunicat del govern municipal sobre el Ple del 27 de juliol

Dimarts, 1 d'agost de 2017 a les 12:00

"El govern de Sant Martí Sarroca denunciem el greuge per al municipi que suposa l’actitud de CiU i el trànsfuga i exigim responsabilitat immediata"

"Lamentem profundament l’actitud de bloqueig obsessiu de CiU i la indignitat de Romanos. Junts perjudiquen greument el municipi i la gent que volem viure-hi treballant en positiu i de manera constructiva. 

·········

Hem ofert un nou espai de diàleg en forma de comissions informatives (*) amb un objectiu específic: la necessitat de cercar acords de mínims sobre projectes estratègics de municipi. També vam proposar que un membre de CiU formés part de la comissió de delimitació del municipi al Ple. Però la resposta de CiU i Romanos ha estat seguir impedint les accions de govern que requereixen majoria absoluta (**), com l’escola de música, el conveni per acceptar la subvenció de la Unió Europea de més de 100.000€ per a la millora del conjunt monumental, o la compra agregada de serveis de telefonia.

·········

El Govern Martinenc d’Esquerres, format pels grups municipals AM-CUP-PA, Socialista-Movem Sant Martí i ERC, vam oferir fa setmanes un espai formal de diàleg en forma de comissions informatives per cercar acords de mínims en temes essencials de municipi, perquè considerem imprescindible que CiU i el trànsfuga deixin de penalitzar Sant Martí per pura obsessió partidista i per interès clarament personal. Ara bé, el darrer ple ha posat de manifest que CiU no té, per ara, aquesta voluntat real de diàleg, mentre que del trànsfuga ja no se n’espera cap responsabilitat. Creiem que el municipi no mereix col·lectivament que CiU i Romanos només tinguin un objectiu: retardar i impedir accions de govern que perjudiquen greument el municipi. Què volen vendre a la gent? Que després hauran de “salvar” el que ells mateixos estan provocant? Davant d’això, cal reaccionar col·lectivament per dir “sí a l’avenç col·lectiu i no al bloqueig interessat amb l’ús del transfuguisme”.

El govern lamentem profundament que la reacció dels regidors i regidores de CiU a la nostra proposta de diàleg hagi estat fer pinça al ple amb el trànsfuga Romanos per impedir l’aprovació de temes importants impulsats pel govern com el nou conveni per a l’escola de música, l’acceptació dels fons europeus (més de cent mil euros) atorgats per al conjunt monumental en el marc del projecte turístic “Penedès 360o” impulsat pel Consell Comarcal en col·laboració amb ajuntaments com el nostre, o fins i tot la compra agregada per optimitzar el cost de les línies telefòniques dels edificis municipals.

(*) Cal recordar que en l’època de Ramon Carbó d’alcalde es van eliminar totalment les comissions informatives. Va imperar llavors un tarannà antidemocràtic, poc transparent i d’anul·lació dels drets de l’oposició. El govern actual ja va crear una comissió prèvia als plens en la que hi participen tots els regidors i regidores, tant del govern com de l’oposició.

(**) El govern municipal té competència per exercir l’acció de govern i ho seguirà fent amb determinació. Hi ha alguns temes, però, com aquells que requereixen un conveni amb altres administracions, que el govern treballa i prepara, però que necessiten la majoria absoluta del plenari per tirar endavant. Són aquests temes els que el trànsfuga i CiU utilitzen per convertir el ple en un circ que no porta enlloc més que a la reducció a l’absurd i a penalitzar no el govern, sinó el municipi.

El govern seguirem en plena activitat per millorar Sant Martí, fent tot allò que està a les nostres mans i que no depengui d’una oposició irresponsable a qui importa poc el sentit de municipi.

·········

CiU i el trànsfuga són a hores d’ara responsables exclusius de tot allò que bloquegen i que perjudica als martinencs. Tothom hauria d’exigir que deixin de jugar amb el municipi d’una vegada per totes. El que fan no és un atac al govern, sinó al municipi en el seu conjunt i és imperdonable.

·········

L’actitud de CiU només s’explica, malauradament, per la seva ràbia no continguda en veure que no poden canviar el govern actual, ja que la legislació vigent impedeix que el vot de Romanos, com a trànsfuga que és, pugui ser utilitzat per CiU per canviar el govern municipal escollit democràticament. En això, Romanos i CiU no hi devien comptar... Però aquest és el seu problema. Que no ho facin pagar al municipi! No seria moment ja de deixar de ser un impediment pel municipi en tot allò que requereix el seu vot i passar a ser un actiu que aportés quelcom de positiu?

El govern esperem que CiU (o amb el nom que tinguin finalment, ja sigui PDeCAT, Demòcrates,...) rectifiqui i demostri voluntat real de diàleg. Des d’aquí emplacem al suposat “seny” que afirmen tenir. Actualment sembla que ni impera, ni és majoritari en l’organització del partit al municipi.

·········

Si CiU canvia abans d’acabar el mes d’agost i evita el greuge per als veïns i veïnes de no poder tirar endavant aquests temes, el govern mantindrem la nostra aposta de diàleg, formalitzarem les noves comissions informatives per al bé del municipi i impulsarem acords de mínims més enllà de les diferències abismals de formes i de continguts que evidentment tenim amb Ramon Carbó i amb el trànsfuga Romanos.

·········

No esperem ja que el trànsfuga Romanos tingui cap voluntat de fer bé al municipi. D’ell només n’esperem que deixi de ser regidor per no fer més el ridícul. Ara bé, demanem a CiU responsabilitat, ni que sigui per part d’alguns dels seus membres. Cal dir-ho clar: amb el vot d’un sol regidor o regidora de CiU n’hi hauria prou per acabar amb un sense sentit com el que vivim als plens. Perquè la conseqüència no és paralitzar la feina que fa el govern només, sinó un perjudici lamentable per al municipi. Fins i tot, l’actitud de Ramon Carbó arriba a l’absurd de votar una cosa al Consell Comarcal, del qual en forma part, i la contrària al municipi.

El govern diem sí a l’avenç col•lectiu i al diàleg. Però denunciem amb contundència el bloqueig interessat amb l’ús del transfuguisme. Esperem que la voluntat col·lectiva acabi revertint aquestes actituds i donant valor al treball constructiu per a un municipi millor, que res té a veure amb les actuacions que denunciem públicament. Per això demanem també a les direccions comarcals i nacionals del PDeCAT que no avalin les actituds de Ramon Carbó i de Romanos, així com coratge a la ciutadania per no admetre-les col·lectivament. La implicació constructiva amb el municipi i la seva activitat és la millor resposta que podem donar a qui només vol destruir i aturar."

GOVERN MARTINENC D’ESQUERRES

Ajuntament de Sant Martí Sarroca Sant Martí Sarroca, 31 de juliol de 2017

Darrera actualització: 01.08.2017 | 13:36