El govern de Sant Martí accepta anul·lar les multes de l’anterior govern a joves del municipi

Dimarts, 2 de maig de 2017 a les 11:35

La junta de govern aprova l’aplanament judicial en el contenciós obert pel conflicte entre l’exalcalde Ramon Carbó i grups de joves durant la Festa Major de 2013.

El govern municipal de Sant Martí, format pels grups municipals de la CUP, Socialista-Movem Sant Martí i ERC, ha aprovat en junta de govern l’aplanament judicial en el contenciós obert per les multes imposades per l’anterior govern, de CiU, a joves del municipi durant la Festa Major de 2013. D’aquesta manera les multes quedaries anul·lades. El govern municipal posa en valor “l’esperit festiu i respectuós de les darreres festes majors” i considera que “l’acció judicial amb diners de tots per a conflictes entre l’exalcalde Ramon Carbó i grups de joves durant la Festa Major de 2013 formen part del passat i s’han d’esmenar per justícia”

El govern de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, format pels regidors dels grups municipals de la CUP, Socialista-Movem Sant Martí i ERC, han aprovat a través de la junta de govern local l’aplanament judicial en el contenciós judicial obert arran de les multes que el govern de CiU va imposar per via administrativa a joves del municipi durant la Festa Major de l’any 2013.

Els fets van succeir quan un grup de joves va acabar a la pista de la Festa Major el Correbars autoritzat per l’Ajuntament. En aquell moment “l’alcalde d’aleshores es va dirigir de manera violenta al grup de joves i es van produir moments de tensió” que, segons l’actual govern municipal, “són impropis dels valors col·lectius i festius de la Festa Major”. A partir d’aquí, el govern municipal del moment va imposar multes als joves, que aquests van recórrer judicialment.

L’actual govern municipal, amb l’objectiu d’analitzar la millor manera de deixar sense efecte unes decisions que considera “pròpies d’actituds del passat” ja havia demanat la suspensió del judici. Ara, la junta de govern local ha aprovat “aplanar-se a la demanda formulada” pels sis joves “en recurs contenciós administratiu 124/2014 que se segueix davant el jutjat contenciós administratiu número 3, contra l’acord a la Junta de Govern Local de 21 de novembre de 2013, pel qual es va acordar la imposició des dues multes de 150,25 euros  (300,50 € per cada persona) imposades a cada una de les persones recurrents”. El govern ho justifica afirmant que només existeix un informe amb contradiccions i que no queda provat el caràcter de manifestació contrari a l’ordenança de convivència ciutadana atenent a les informacions del recurs presentat.

El govern espera, d’aquesta manera, que la “judicialització dels conflictes de convivència amb participació fins i tot de l’exalcalde Carbó se saldin així de forma justa i que la voluntat festiva de les darreres festes majors segueixi posant en evidència que la normalitat de la convivència respectuosa al municipi és fruit de la voluntat participativa i respectuosa dels veïns i veïnes, de totes les edats, i és la via millor per a un municipi que és cada dia més actiu”.

 

Darrera actualització: 02.05.2017 | 12:57