El govern municipal inverteix per a l’estalvi energètic a l’escola

Dissabte, 7 d'octubre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament substitueix l’enllumenat fluorescent de l’escola per tecnologia LED, una inversió que suposarà un estalvi econòmic de 4000€ l’any. També s’ha instal·lat una xarxa al darrera de les porteries de la pista i s’ha realitzat el tancament del pou de l’hort

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha dut a terme, recentment, la substitució de l’enllumenat fluorescent de l’escola per enllumenat de tipus LED. L’estalvi aconseguit ha estat del 72%, passant de 21.200kW instal·lats a 6.500kW. Aquest fet suposa un estalvi de 1.549 €/any (IVA inclòs) en el terme potència i 2.488 €/any (IVA inclòs) en el terme energia (comptant un temps mig de funcionament de 5h/dia). Aquest estalvi econòmic es tradueix en una reducció en l’emissió de CO2 de 4570kg.

La inversió de l’actuació ha estat de 6.914€ (IVA inclòs) i, per tant, es calcula que en menys de 2 anys la inversió s’haurà recuperat i, a partir d’aquest moment l’estalvi serà net.

La regidoria d’educació també ha explicat que per a l’inici del curs escolar s’ha canviat el tancament del pou de l’hort i s’ha canviat la xarxa del darrera de les porteries de la pista per tal d’impedir que les pilotes surtin fora del recinte escolar. Finalment, la Generalitat ha confirmat també que ampliarà un dels mòduls prefabricats de l’escola.

Darrera actualització: 07.10.2017 | 12:31