El Ple de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca aprova el projecte executiu de la Biblioteca Municipal

Divendres, 27 de juliol de 2018 a les 00:00
  • El projecte executiu de la Biblioteca s’ha aprovat pràcticament per unanimitat (amb 10 vots a favor i un sol vot en contra), fruit de la proposta presentada per primera vegada al plenari a iniciativa del govern municipal, després que recentment la Diputació lliurés el projecte a l’Ajuntament. L’aprovació del projecte executiu permetrà iniciar el procés de licitació de les obres per tal que puguin començar a la primera meitat del 2019.
  • El ple també ha aprovat una modificació de crèdit proposada pel govern format pels grups de CiU i Socialista-Movem Sant Martí que permetrà la compra d’una màquina per a la neteja viària i la dotació per a un vigilant nocturn.

El projecte executiu per a la Biblioteca de Sant Martí Sarroca s’ha aprovat en la sessió plenària celebrada el dijous 26 de juliol amb deu vots a favor de tots els grups municipals i amb el vot en contra del regidor no adscrit. L’aprovació del projecte executiu, amb tots els detalls tècnics, era la primera decisió que el Ple havia de votar durant aquesta legislatura sobre la biblioteca i permet al govern municipal començar a preparar el procés de licitació de les obres, amb l’objectiu que aquestes es puguin començar durant la primera meitat del 2019. El govern municipal ha portat a aprovació el projecte al plenari en virtut de l’acord de govern entre CiU i el grup socialista-Movem Sant Martí. El segon tinent d’alcalde i regidor de cultura, Albert Tort, ha destacat que “aquesta és una aprovació d’una gran importància per al futur cultural i social del municipi, amb un edifici integrat al Parc de la Pau que permetrà dinamitzar aquest espai com a eix cultural i de lleure, amb una posició privilegiada amb mirador al conjunt monumental al seu sostre verd, i que es convertirà en el primer equipament municipal amb consum energètic proper a zero, oferint serveis de biblioteca integrats a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, sala d’actes i cafeteria, apostant per la dinamització i l’oferta cultural i d’estudi al municipi”. El govern ha explicat que a la mateixa tarda, el govern havia aprovat formalment l’acceptació de 450.000 euros de la Diputació de Barcelona com a contribució al finançament del projecte. L’Alcalde, Josep Olivella, ha destacat “la qualitat del projecte guanyador de l’edifici i la funcionalitat del mateix per a diversos usos”.

El ple també ha aprovat una nova modificació de pressupost que dota de recursos la decisió del govern municipal de comprar una màquina per a la neteja viària que, segons ha explicat el tercer tinent d’alcalde i regidor d’hisenda, Ramon Carbó, “serà adquirida a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis i serà operada per la brigada municipal per fomentar la millora de la neteja viària al municipi”. La modificació també inclou altres previsions d’actuacions, com la contractació d’un vigilant nocturn.

En el ple també s’ha aprovat l’adhesió al consorci Localret, la xifra de població (3.231 habitants a 1 de gener de 2018) i un conveni amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès que, tal i com ha explicat la regidora de promoció turística, Àngels Vallès, “permetrà la realització d’un àrea de pernocta d’autocaravanes per dotar d’un espai adequat a aquest tipus de turisme, potenciant així les visites i altres iniciatives turístiques a Sant Martí”.

 

Darrera actualització: 30.10.2018 | 11:50

Imatges

Biblioteca 2 Biblioteca3