El ple demana millorar el finançament de les escoles bressol

Dimarts, 4 d'abril de 2017 a les 10:10

El ple de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca també va aprovar, en la sessió del passat 30 de març, un conveni d’intercanvi d’informació amb l’Agència Tributària i la renovació de l’adhesió a la Xarxa Audiovisual. No va ser aprovat, però, el conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per garantir la consolidació de l’Escola de Música de l’Alt Penedès (EMAP) al municipi.

Escolteu la sessió del ple, transmesa per Sarroca Ràdio, aquí

En la resolució sobre la millora del finançament de les escoles bressol, l’Ajuntament recorda que el finançament de les places de 0 a 3 anys per part de la Generalitat ha passat en els últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero per part del Govern de la Generalitat, un cost que han hagut d’assumir els Ajuntaments i la Diputació de Barcelona.

La moció va ser aprovada amb els vots dels regidors del govern i el de qualitat de l’alcalde, ja que els regidors del grup municipal de CiU i el no adscrit, Manel Romanos, hi han votat en contra. Segons el regidor de CiU, Ramon Carbó, “el problema de les llars d’infants cal abordar-lo de manera diferent, no a través de mocions” i va considerar que cal buscar una nova fórmula, ja que en els propers anys baixarà el nombre d’infants en edat d’escolarització en llars d’infants.

El regidor d’Acció Social, Pere Cano, va recordar que la proposta es basa en que l’ensenyament dels 0 als 3 anys “és una de les branques fonamentals de l’estat del benestar, per facilitar la conciliació laboral, l’accés de la dona al mercat de treball i a més, és un servei que s’ha d’executar a nivell nacional, ja que així ho diu l’Estatut i a més cal tractar de manera equitativa els infants de tots els municipis.”

També es va aprovar, amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern, la rectificació de l’inventari i de balanç de situació de la Corporació, així com una modificació del pressupost, la qual era necessària “per ajustar-se als nous requeriments de pagament de la Mancomunitat Penedès Garraf pel servei de recollida de residus”, tal com va explicar la regidora d’Hisenda i Pressupostos, Àngels Rus.

No es va aprovar, però, el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca per al curs 2016-2017, que suposava la renovació de l’acord per l’establiment de l’Escola de Música de l’Alt Penedès (EMAP) al municipi. Els regidoris de CiU, així com el regidor no adscrit Manel Romanos, no hi van votar a favor, i l’acord requeria de la majoria absoluta del plenari per ser aprovat.

Segons Carbó, el seu grup no va donar suport al conveni per manifestar el seu malestar en “la manca de diàleg i pacte per part del govern”. El regidor d’Educació, Joan Lluís Climent, va lamentar que “un bé per al poble i tots els seus nens i nenes no sigui aprovat per qüestions partidistes”.

En el ple es va aprovar també el conveni de col·laboració entre l’Agència Estatal de l’Administració Tributària i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, amb l’objectiu de promoure l’intercanvi d’informació mitjançantla col·laboració interadministrativa, que simplifica i fa més eficient la gestió i també evita que el ciutadà hagi d’aportar dades que estan en poder d’altres administracions. El regidor de comunicació, Albert Tort, va explicar que “determinats tràmits com la sol·licitud de subvencions a entitats poden ser més còmodes per als veïns i veïnes si l’Ajuntament pot consultar determinada informació, enlloc que els ciutadans hagin d’anar a demanar alguns certificats a Hisenda o a altres administracions”.

Per unanimitat va ser aprovada la renovació de l’adhesió al protocol dels serveis de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), la qual facilita, entre d’altres, que Sarroca Ràdio pugui emetre programes creats per altres emissores que formen part de la la XAL.

Darrera actualització: 04.04.2017 | 11:15