La xerrada "Què són els serveis socials?", una manera de conèixer els serveis de suport i acció social a Sant Martí Sarroca

Divendres, 22 de juny de 2018 a les 00:00

El dijous 21 de juny es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament la xerrada “Què son els serveis socials?”, adreçada al Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) de Sant Martí i oberta a tothom, on es va explicar la tasca que desenvolupen els professionals de  Serveis Socials d’Atenció Primària i de Serveis Socials de l’Àrea Bàsica de Salut: diferència d’àrees, programes, ajudes  i serveis que s’ofereixen,  serveis adreçats a tota la població i/o col·lectius específics (gent gran, dones, família, infància i adolescència, immigració, discapacitat, dependència), professionals que formen l’equip, coordinació i derivació a diferents serveis. 

El regidor d'acció social, Pere Cano, que va presentar la jornada, va explicar que "sovint els veïns i veïnes no coneixem quins serveis i quin suport s'ofereix des dels serveis socials per tal de contribuir a una millor justícia social. Sovint, a més, no saber quines opcions hi ha angoixa. Per aquest motiu s’impulsen accions informatives per saber quina és la feina que es fa i com podem ajudar a les famílies per garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans, per donar atenció al manteniment de l’autonomia personal, promoure el desenvolupament de les capacitats personals,... i tot en un marc de respecte per la dignitat de les persones."

A la xerrada hi van participar Núria Camacho, de l'Àrea Bàsica de Salut i diplomada en treball social, i Raquel Castro i Laura Temprano, de Serveis Socials d'Atenció Primària i Diplomades en Educació Social. També hi va haver una taula d'experiències amb Flor Alba d'Elía i Josep Matas.

Darrera actualització: 22.06.2018 | 12:54