L'Ajuntament de Sant Martí combat potencials fraus d'aigua i l’ocupació il·legal d’habitatges

Dissabte, 7 d'octubre de 2017 a les 00:00

Davant la detecció d'alguns habitatges amb connexions il•legals a la xarxa d'aigua, el govern municipal ha anunciat que està actuant de forma proactiva per evitar aquest tipus de fraus. En aquest sentit, l'Ajuntament ha reforçat la comunicació amb l'empresa adjudicatària del servei d'aigua potable, CASSA, per revertir connexions fraudulentes a la xarxa d'aigua potable.

El govern ha accedit també a un recurs de la Diputació de Barcelona per tal de fer un cens d'habitatges buits, que es complementarà amb iniciatives de col·laboració ciutadana en aquest sentit. Aquest cens servirà per determinar potencials ocupacions il•legals d’habitatges, que puguin derivar també en connexions fraudulentes als serveis bàsics d’aigua i electricitat i en molèsties per als veïns i veïnes propers. L’estratègia de l’ajuntament és la de ser proactius davant l’ocupació il·legal mitjançant la identificació de potencials ocupacions, analitzant la situació en cada cas i impulsant el control dels fraus d’aigua, en els que l’Ajuntament té capacitat d’incidència, més enllà de les dificultats legals existents i els propietaris (moltes vegades bancs) que no denuncien les ocupacions amb celeritat.

El govern municipal assegura que "cal diferenciar les mesures de protecció en casos de vulnerabilitat social, que seguiran sent tasques importants del govern municipal, dels accessos fraudulents a serveis com l'aigua o l’electricitat, així com d'ocupacions il•legals, que són i seran combatuts al nostre municipi”. La visió del govern, doncs, és la de deslligar el problema de les persones amb rics d’exclusió social i manca d’accés a un habitatge digne amb el de l’ocupació d’habitatges buits per part de grups organitzats.

El govern ha remarcat que “Sant Martí ha de ser un municipi obert, però respectuós, tolerant amb la diversitat però ferm contra el frau, ja que aquest suposa un risc de convivència i una injustícia cap a qui viu al municipi complint les seves obligacions”.

Darrera actualització: 07.10.2017 | 12:06