Les excavacions arqueològiques al jaciment de les Guixeres al bosc de Can Sogas acosten la prehistòria a persones amb síndrome de Down

Dilluns, 20 d'agost de 2018 a les 00:00

L'alcalde i el primer tinent d'alcalde, Josep Olivella i Pere Cano, han visitat les excavacions coincidint amb l'experiència de la fundació Down Catalunya a les excavacions, que un any més es duen a terme a Sant Martí per part d'un equip d’arqueòlegs i estudiants, dirigits per l'arqueòleg i professor associat de la Universitat de Barcelona Xavier Oms, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

El passat dijous dia 16 d’agost, l’Alcalde i el Primer Tinent d’Alcalde van fer una visita a les excavacions arqueològiques del bosc de Can Sogas. La visita es va fer coincidint amb una excursió impulsada per membres de la Fundació Catalana SÍndrome de Down i el CSIC, que va portar un bon grup de nois i noies a visitar els treballs i a fer un taller conjuntament amb els arqueòlegs.

El primer tinent d’Alcalde i Regidor d’Acció Social, Pere Cano, va voler ressaltar “l’interès que aquest tipus d’iniciatives arribin a un públic més ampli, amb activitats de divulgació com aquesta i que se sigui conscient de la importància de les excavacions que s’estan realitzant. Si a més se’n pot extreure un benefici social, com avui, encara millor”. Són diverses les persones que treballen a la zona, que ja fa uns quants anys que és objecte d’investigació i treballs. L’alcalde, Josep Olivella, va indicar que “és important que aquesta iniciativa tingui el suport de l’Ajuntament”. Com en anteriors ocasions, els arqueòlegs tenen a la seva disposició les escoles de la Rovira Roja durant el temps que duren les excavacions.

Darrera actualització: 20.08.2018 | 18:09