L’exposició “La defensa de la terra al Penedès”, al Castell de Sant Martí

Divendres, 7 d'abril de 2017 a les 09:40

La mostra d’Òmnium Alt Penedès, que posa en valor la lluita del sindicat Unió de Pagesos i del col·lectiu ecologista Bosc Verd, s’inaugurarà l’11 d’abril i es podrà veure fins al 30 d’Abril de 2017

Dimarts 11 d'abril, a les 19.00h, s’inaugurarà l'exposició sobre les lluites per la defensa de la terra a Sant Martí Sarroca. La mostra porta per títol La defensa de la terra al Penedès i es podrà veure fins al diumenge 30 d’abril al Castell de Sant Martí Sarroca. L'horari per visitar l'exposició és de dimarts a diumenge de 10.00h del matí a 14.00h del migdia i de 16.00h a 20.00h de la tarda.

L'activitat s'emmarca en el projecte Lluites compartides, amb el que Òmnium Cultural vol fer un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país. Lluites compartides pretén ser un espai per compartir les lluites, i fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor.

En el cas de l’Alt Penedès, l'entitat ha escollit la lluita per la defensa de la terra posant en valor la lluita del sindicat Unió de Pagesos i del col·lectiu ecologista Bosc Verd. L’exposició recollirà totes les lluites per l’augment del preu del raïm, per salvar Samuntà, per un preu digne de les expropiacions de terres… i ho fa en forma d’una exposició amb forma cilíndrica.

L’exposició, que aquests darrers dies ha estat a l'Escorxador de Vilafranca, és itinerant pels municipis de la comarca i comença la ruta a Sant Martí Sarroca, per recordar la lluita per salvar Samuntà.

La inauguració, dimarts 11 d'abril a les 19.00h de la tarda al castell de Sant Martí Sarroca, comptarà amb la presència de representants de les entitats que hi han participat i de testimonis directes d’aquesta exposició. Així mateix, Òmnium Alt Penedès i el Martinet organitzaran una excursió, dins del programa de Tot passejant pel municipi, fins els terrenys on es volia instal·lar la pedrera de Samuntà. La caminada serà diumenge 30 d'abril i es sortirà a les 9 del matí del parc de la Pau de Sant Martí Sarroca.

Darrera actualització: 28.04.2017 | 13:40