Tres alumnes de l'escola Jaume Balmes a la Final Nacional del Campionat Mundial de Robòtica

Dilluns, 17 de setembre de 2018 a les 00:00

El passat 15 i 16 de setembre, les martinenques Aina Cordoba Jansà, Alba Sivill Pla i Foix Guimerà Serrat, van participar a la Final Nacional del Campionat Mundial de Robòtica (WRO) celebrat enguany a Platja d’Aro.

La prova del campionat és dissenyar i muntar un robot que pugui ajudar a reduïr el malbaratament alimentari. La tasca consisitia en programar-lo per tal que identifiqués unes fruites (simulades amb peces LEGO), considerant el seu color, amb l'objectiu de classificar-les per tal d’ubicar-les segons la seva aplicació posterior (supermercat, planta de biogàs, planta de maduració…).

Les tres participants són alumnes de l’escola Jaume Balmes i van realitzar l’aprenentatge a l’extraescolar de robòtica impartida a l’escola i gestionada per l’AMPA i Robotix Penedès.  El passat Juny van quedar campiones del Campionat WRO local que va tenir lloc a Vilafranca del Penedès, la qual cosa els hi va suposar la participació a l’esmentada final a Platja d’Aro. Un dels pares de les nenes, Ton Guimerà, s’ha fet càrrec del seu entrenament durant aquest estiu.

Darrera actualització: 17.09.2018 | 15:42

Imatges

Robòtics 2