Aclariment en relació a una sanció al municipi

Dijous, 20 d'octubre de 2022 a les 00:00

Darrerament hem pogut llegir a les xarxes socials comentaris sobre la sanció a un jove per haver travessat un semàfor de vianants en vermell a les 3 de la matinada. Davant la natural sorpresa de la denúncia, des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat un informe als guàrdies municipals que van imposar  la denúncia, resultant que el servei de vigilància va rebre avís d'un veí perquè hi havia un grup de joves que tiraven pedres contra la seva propietat. En arribar al lloc els joves ja no hi eren i, fent un patrullatge pels carrers propers, van trobar un grup de joves que anava per l’avinguda Anselm Clavé i, de sobte, un d'ells va travessar pel pas de vianants amb el semàfor en vermell, la qual cosa va provocar una maniobra brusca del cotxe patrulla per no atropellar al jove. Els agents van recriminar-li l'acció i aquest va respondre amb una actitud burlesca i proferint tota mena d'insults als guàrdies

La sanció que se li va posar va ser la mínima, perquè la d’enfrontament a l’autoritat hagués estat més cara i hagués creat un antecedent per a l’infractor.

Som conscients que la feina dels guàrdies municipals no és senzilla, sobretot a les nits, i per aquest motiu tenen el suport de l’Ajuntament. Evidentment, qualsevol protocol es pot millorar, tot i que els guàrdies municipals tenen autonomia per imposar sancions, amb criteris no sempre coincidents amb els dels responsables polítics.

Darrera actualització: 20.10.2022 | 15:52