Bloc de pisos ocupat del carrer de la República

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 00:00

La SAREB, propietària de l’immoble, ha presentat denúncia.
El Regidor de Governació va ser amenaçat i agredit per alguns dels ocupes del bloc.

En relació a l’ocupació del bloc del carrer de la República 93-103, s’informa que el passat 29 d’octubre, després de que fos aixecada l’acta corresponent per part dels Mossos, va ser denunciada l’ocupació de l’edifici per part de l’entitat propietària, la SAREB que, tot i que caldrà esperar que es pronunciï la Justícia, significa l’inici del procediment judicial per al desallotjament.

D’altra banda, el passat diumenge es va cursar un avís als Mossos per part d’una veïna de la zona, en el sentit de que s’estava forçant un accés per entrar a l’escala de la dreta, que havia quedat totalment clausurada. Per tal de comprovar aquest avís, el Regidor de Governació es va personar a l’edifici. Després de rebre tota mena d’insults i amenaces, quan havia pujat al seu vehicle per marxar va ser amenaçat amb una pedra per part d’un dels ocupes, qui finalment va destrossar-li el retrovisor colpejant-lo violentament amb la pedra. Al dia següent, dilluns, el Regidor i l’Alcalde van visitar el Sots-Inspector i Cap de Seguretat Ciutadana de la comissaria dels Mossos de Vilafranca, per comentar l’incident i diferents aspectes de l’ocupació d’aquest edifici, així com per presentar la corresponent denúncia per part del Regidor, a l’espera de la citació per a la celebració del judici.

Des de l’Ajuntament comprenem que hi hagi gent necessitada, però és intolerable que es trenqui la pau social. Fets tan lamentables com el de diumenge demostren que algunes d’aquestes persones nouvingudes de pacífiques no en tenen res. Cal fer-hi front i aïllar-les, utilitzant tots els mecanismes que la llei ens permeti, per evitar que aconsegueixin els seus objectius de consolidar-se en un edifici que no està acabat i per tant que no reuneix les condicions mínimes de salubritat i seguretat.

Darrera actualització: 17.11.2021 | 16:20

Imatges

ocupes República