Celebració del 15è aniversari de l’Escola de Música de l’Alt Penedès a Sant Martí Sarroca

Dimarts, 24 de de maig de 2022 a les 00:00

El diumenge 22 d’abril va tenir lloc la celebració del 15è aniversari de l’Escola de Música de l’Alt Penedès (EMAP) al local de la Societat Cultural i Recreativa El Centre de Sant Martí Sarroca. El pati del castell havia de ser en principi l’espai de celebració per acollir els més de 500 assistents, entre músics i públic, però les previsions d’altes temperatures va fer que finalment s’optés per traslladar l’acte a El Centre.

La Regidora d’Educació i Cultura, Sònia Jansà, l’Alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, i el Conseller d’Educació del Consell Comarcal, Albert Tort, van fer els parlaments de benvinguda. A continuació, Sílvia Romera, directora de l’EMAP, va fer un agraïment a professors i famílies i va explicar el funcionament de l’escola.

El públic assistent va poder gaudir d’un gran concert interpretat pels alumnes de diverses formacions musicals de l’EMAP, entre ells els de l’aula de Sant Martí. Es va comptar també amb la participació de professors i d’exalumnes de l’escola: JazzBand, l’Orquestra Jove, l’Orquestra de Corda, el Conjunt de Flautes, l’Orquestra de Guitarres i Baixos i la Xaranga. Aquesta última ja va estar present a la inauguració de la Biblioteca Municipal fa unes setmanes.

El President del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va tancar l’acte, acompanyat pel pastís de celebració amb les 15 espelmes, i tot seguit es va servir un refrigeri per als músics i assistents a la Placeta 1 d’Octubre.

L’EMAP és una escola de música que dona servei a 425 alumnes dels 22 ajuntaments adherits i que permet un oferta d’ensenyament musical diversa i de qualitat als petits municipis, sovint a les pròpies escoles on s’imparteix la primària, i  que d’altra manera no tindrien possibilitats de poder oferir tots els instruments i disciplines musicals de forma autònoma. Sant Martí Sarroca compta en l’actualitat amb 26 martinencs i martinenques de diferents instruments i en aquesta jornada van poder participar en les diverses formacions del concert al seu propi poble.

El proper mes de juny s’obriran las preinscripcions per a nous alumnes. La informació es publicarà a les xarxes de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca.

Darrera actualització: 24.05.2022 | 09:57