Diada 2020 a Sant Martí Sarroca

Dissabte, 12 de setembre de 2020 a les 00:00

Tot i les restriccions a causa del Covid-19, els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Martí Sarroca es van poder celebrar l’11 de setembre amb força lluïment.

La penjada institucional de la senyera al balcó de l’Ajuntament va ser l’acte central. A les 11 del matí, els membres de l’Equip de Govern van pujar al balcó i l’alcalde va hissar la senyera. Una veïna del municipi va ser l’encarregada de llegir el manifest de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i posteriorment els Músics per la Llibertat van tocar els Segadors, acompanyats per la Coral Sarroca Nova. ERC i la CUP també van desplegar l’estelada al balcó.

Es va respectar la crida de que no hi assistís públic, per no incomplir la normativa i evitar aglomeracions. Per contra, l’acte es va retransmetre en directe per Facebook Live i tothom qui ho va voler el va poder seguir des de les seves cases. (Es van comptabilitzar uns 450 visualitzacions de seguidors, que no haguessin cabut davant la façana de l’Ajuntament).

A les 17:14 hores, coincidint amb l’any de la capitulació de Barcelona a la Guerra de Successió, el guia del castell, Josep Forcada, amb la col·laboració de Josep Maria Galimany i Alba Neher, va fer repicar les campanes.

Al capvespre es va programar un magnífic concert a càrrec del grup musical 22Duo, oferint un fantàstic repertori de cançons, majoritàriament catalanes per ser la Diada, davant d’un nombrós públic que va omplir el pati d’armes del castell, seguint estrictes mesures de seguretat: apuntar-se prèviament de manera nominal per a un aforament limitat, prendre la temperatura i rentar-se les mans abans d’entrar al recinte, portar la mascareta posada en tot moment i guardar les distàncies de seguretat entre les cadires. L’èxit d’aquest acte cultural és un bon indicatiu de que es poden programar activitats si entre tots s’actua de forma responsable.

Darrera actualització: 12.09.2020 | 12:10