El govern municipal impulsa un nou taller d'estimulació cognitiva a Sant Martí Sarroca en col·laboració amb Llambrusca

Dijous, 14 de febrer de 2019 a les 00:00

La regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha impulsat, en col·laboració amb l'associació Llambrusca, un nou taller d'estimulació cognitiva dirigit a gent gran amb situació de dependència, que té com a objectiu terapèutic alentir el procés de deteriorament cognitiu i retardar que els pacients augmentin la seva dependència en les activitats de la vida diària.

Mitjançant un  tipus concret d'exercicis, els usuaris fan una sèrie de connexions neuronals que d'altra manera no farien, a través d'activitats com sumar, fer problemes de càlcul senzill, fer llistes de paraules que comencin per una lletra determinada... Es tracta de fomentar exercicis mentals que en el dia a dia d'una persona gran no es fan habitualment, però que estimulen i ajuden a mantenir l'activitat cognitiva.

Segons el regidor d'Acció Social i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Pere Cano, "aquest tipus d'activitats, en col·laboració amb associacions com Llambrusca i amb participació de voluntaris, són essencials per fomentar l'activitat i l'exercici cognitiu de les persones grans que assisteixin al taller, sobretot en situacions de necessitat de suport a persones en situació de dependència". El taller es realitza al Casal de la Gent Gran els dimarts i dijous al matí de 10 a 12h.

Al desembre ja es va fer una sessió de musicoteràpia que va aconseguir una bona acollida. El grup està format per unes 10 persones i l’equip professional consta d’una treballadora especialitzada de Llambrusca, el suport d’una voluntària i dels professionals de Serveis Socials.

Darrera actualització: 19.02.2019 | 12:15

Imatges

Taller estimulació cognitiva 2 Taller estimulació cognitiva 3 Taller estimulació cognitiva 4