Els partits de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca aproven per aclamació una moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 00:00

El Ple Municipal del 26 de setembre va durar dues hores i es van debatre temes molt diversos.

Davant la problemàtica de la pagesia a la comarca, tant els tres grups polítics que formen l’Equip de Govern com els dos de l’oposició van donar suport al món de la pagesia pel preu del raïm.

No va ser l’única moció. També es va debatre buscar l’anul·lació de l’ordre del TSJC d’obligar als mossos d’esquadra a protegir les seus judicials, restant efectius per poder donar servei als ciutadans. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els partits polítics, excepte del grup socialista Movem Sant Martí.

En canvi, una moció presentada per Movem Sant Martí sí va ser aprovada, per tenir en compte a les properes ordenances fiscals el foment de l’estalvi i l’energia energètica a través de descomptes en els impostos municipals. El propi Alcalde va convidar els partits de l’oposició a participar en els treballs de redactat.

Un punt destacat va ser la creació de la Comissió de Coordinació dels Barris de Sant Martí Sarroca, un òrgan que fins ara no existia i que permetrà una comunicació més directe amb els barris i atendre les demandes.

El Ple també va aprovar modificar el nom de la Placeta de davant d’El Centre perquè es digui Placeta de l’1 d’octubre. Tant Junts x Sant Martí com Movem Sant Martí hi van votar en contra.

A l’apartat de Precs i Preguntes, el Regidor de Governació va poder explicar els motius pels quals darrerament els carrers del poble estaven menys cuidats que de costum, a causa de diverses baixes en el personal, que ja han quedat esmenades.

Per escoltar el Ple sencer, clicar aquí.

Darrera actualització: 28.09.2019 | 10:05