Homenatge al ciclista Ángel Arroyo

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 00:00

Dins de la "Pedals de Clip 2021"

Coincidint amb la desena edició de “La Pedals de Clip”, celebrada el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre amb inici i final a Sant Martí Sarroca, els organitzadors d’aquesta marxa de ciclisme clàssic van homenatjar Ángel Arroyo, l’ex-corredor del Reynolds i segon del Tour de França de 1983. Es considera que és el primer professional amb qui va començar el ciclisme modern a Espanya, en una època en què ningú destacava ni posava emoció a la carretera, a més de passar inadvertits en les grans rondes internacionals. Amb l’arribada d’Ángel Arroyo, a partir de 1979, l’afició va despertar de la seva letargia i va començar a veure-hi l’ídol que feia falta al ciclisme espanyol.

Un altre ciclista mític que va ser present a “La Pedals de Clip” d’enguany va ser Marco Serpellini, campió del món junior de ciclisme i guanyador de la Volta a Portugal i del Giro del Piamonte.

Ells dos, juntament amb el fabricant bicicletes, Fran Gaitán, i el pintor i ex-ciclista Miguel Soro, van participar el dissabte en una xerrada a la Sala Ponent del castell de Sant Martí, com un dels actes previs a la marxa. L’altre acte previ va ser una cronoescalada des de la Placeta de l’1 d’octubre fins a dalt del Conjunt Monumental. En categoria femenina va guanyar Rebecca Leaper (amb un temps de 00:04:01) i en la categoria masculina va guanyar Martí Masvidal (amb un temps de 00:03:08).

El diumenge es va celebrar la passejada cicloturista que dona nom a l’esdeveniment, amb la participació de gairebé 300 ciclistes, molts vinguts d’arreu d’Espanya i també de l’estranger. Com que no era competitiva, es podia escollir entre dues rutes: una llarga d’uns 80 km i una curta d’uns 49 km, per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers del Gran Penedès. Tant la sortida com l’arribada van tenir lloc a Sant Martí Sarroca, creuant municipis com Torrelles de Foix, Font-Rubí, el Pla del Penedès, Santa Fe, Pacs del Penedès, Vilobí del Penedès, Castellví de la Marca, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva, Banyeres, etc... Un dels corredors veterans, vingut de Menorca, va patir un infart just en creuar la línia de meta. Per sort, la bona organització va permetre que darrere seu entrés una ambulància que el va poder estabilitzar i en pocs minuts va aparèixer un helicòpter que el va traslladar a l’hospital i s’està recuperant favorablement.

Durant tot el cap de setmana es va poder visitar a les dependències del castell de Sant Martí Sarroca una exposició de bicicletes antigues (Radikal Bikes) i una de pintura (Miguel Soro). A l’exterior del Conjunt Monumental va haver-hi una fira-mercat amb productes de temàtica ciclista.

Darrera actualització: 25.10.2021 | 12:54