Important transformació de la carretera del Castell

Dilluns, 8 de d’agost de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament va presentar el projecte de millora als veïns de La Roca.

El 4 d’agost l’Ajuntament va explicar els detalls de la modificació de la carretera que va des de l’Avinguda del Castell fins al Conjunt Monumental, davant d’una Sala Polivalent plena de gom a gom pels veïns del barri La Roca per on passa aquesta carretera.

Es tracta d’una actuació que posarà en valor la zona amb la creació d’un itinerari per a vianants i, a la vegada, en millorarà la seguretat, ja que es tracta d’una calçada estreta i encaixonada per les pendents del turó. Construïda cap als anys 50, no hi ha voreres en tot el recorregut ni llums a la majoria de la carretera. Molta gent hi va a passejar i resulta perillós. Els seus revolts també s’han convertit en un circuit improvisat d’alguns vehicles que circulen de manera temerària a gran velocitat. Aquest projecte hauria de solucionar aquests problemes.

El cost d’aquesta millora serà de 850.000 euros. La propietat de la carretera és de la Diputació de Barcelona, que n’assumirà el 78 % del cost. El 22 % restant anirà a càrrec de l’Ajuntament, amb la condició que, en acabar les obres, la titularitat de la carretera passarà a ser municipal.

Tot el recorregut tindrà un pas especial per a vianants d’un metre i mig d’amplada. Es posarà damunt de les cunetes i per sota es respectarà l’evacuació de les aigües pluvials. El pas de vianants tindrà un color diferent a la calçada i estarà separat per una filera de llums al terra. Aquesta il·luminació serà indirecta per no desvirtuar la majestuositat de la il·luminació actual que potencia els elements patrimonials del Conjunt Monumental.

Pel que fa a limitar la velocitat, s’instal·laran fins a quatre plataformes elevades.  Als dos ponts actuals es farà una passera exterior de fusta per a vianants, així no caldrà eixamplar els ponts, i la resta de la carretera serà reaslfaltada amb una capa de 5 cm.

S’aprofitarà l’amplada del primer revolt per dissenyar un mirador damunt les vinyes, en direcció a l’ermita de Sant Joan de Lledó.

Està previst que les obres comencin cap a l’1 de setembre i que la seva execució sigui aproximadament d’uns quatre mesos.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 15:33