La construcció de la Biblioteca Municipal arriba a l’etapa final

Diumenge, 28 de novembre de 2021 a les 00:00

La seva inauguració es preveu per al primer trimestre del proper any.

Els treballs per posar en marxa la Biblioteca Municipal Neus Català, situada al Parc de Pau, arriben a l’etapa final i la seva inauguració es preveu per al primer trimestre del proper any. Si no hagués estat per l’aturada causada per la pandèmia de la Covid-19, ja s’hagués inaugurat fa temps, però l’emergència sanitària va afectar les licitacions amb els proveïdors del mobiliari i l’equipament i també l’estoc del material requerit.

Aquest endarreriment ha permès detectar unes anomalies a nivell de construcció i, en el Ple Extraordinari del passat 3 de novembre, es va aprovar requerir a l’empresa constructora la seva reparació abans de la inauguració.

El projecte de mobiliari i equipament de la Biblioteca ha estat realitzat a través d'un recurs subvencionat de la Diputació, aconseguint així estalviar aquesta despesa en tècnics especialitzats de la pròpia Diputació. Durant aquest període s'ha treballat en nombroses reunions amb Gerència de Biblioteques de la Diputació, tant per establir el conveni de col·laboració com per definir el tipus de biblioteca, horaris, personal i dinamització d'activitats. Paral·lelament s'han fet reunions amb el Director de Zona i amb els centres educatius del municipi per recollir propostes d'activitats educatives i culturals que es podran dur a terme a la biblioteca. Algunes entitats del municipi també esperen poder realitzar-hi part de les seves activitats i està previst que l'oficina de Dinamització Sociocultural de l’Ajuntament porti a terme la seva activitat almenys un dia a la setmana a la biblioteca. 

La Diputació aportarà un Director de Biblioteca, actualment està finalitzant la convocatòria de la plaça. L'Ajuntament incorporarà un treballador o treballadora.

Darrera actualització: 29.11.2021 | 08:50