La Pedals de Clip 2019

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 00:00

Sant Martí Sarroca acollirà els dies 4 i 5 de maig la trobada de bicicletes clàssiques més important d’Espanya.

Amb inici i arribada a Sant Martí Sarroca, La Pedals de Clip començarà a les 9 del matí del diumenge 5 de maig i recorrerà Torrelles de Foix, Guardiola de Font-rubí, Font-rubí, el Pla del Penedès, Can Cartró, Santa Fe del Penedès, Pacs, La Bleda, la Múnia, Sant Jaume dels Domenys i tornarà per les Conilleres a Sant Martí, per acabar amb una bonica pujada al castell de Sa Roca. Es faran parades d’avituallament al Pla del Penedès, Pacs del Penedès i Sant Jaume dels Domenys, on col·laboraran els ajuntaments d’aquestes poblacions.

Les bicicletes han de ser anteriors a l’any 1987, amb Pedals de Clip, cablejat de fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre. També es podran utilitzar bicicletes amb quadres de nova construcció, però sempre amb estil retro i equipades amb components originals de l’època (canvi, manillar, pedals, etc…).

La Marxa tindrà dues rutes, la llarga d’uns 80 km i la curta d’uns 45 Km. Per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers.

No és cap competició, tot el contrari, és una trobada-concentració per gaudir de la bicicleta, del paisatge i fer amics. Es recomana portar roba, calçat i casc de l’època, tot per donar un aire més clàssic i de tornada al passat.

Enguany es comptarà amb la companyia de vehicles clàssics del Moto Clàssic Penedès.

Un dia abans de la Marxa, el dissabte dia 4 de maig a les 17h tindrà lloc la 2a Cronoescalada de la Pedals de Clip al Castell de Sa Roca, amb sortida des de dins del poble de Sant Martí (La Placeta, al carrer La Font) i arribada a dalt, en un trajecte d’uns 2km. Obligatori participar amb bicicleta clàssica. Per a aquesta prova cronometrada, sortiran els participants cada minut, en dues categories (femenina / masculina). Hi haurà premis per als tres primers de cada categoria.

Durant els dos dies es podrà visitar una exposició de pintura de Miquel Soro i una exposició de mallots de José María Pérez Jarne al castell de Sant Martí. També al castell, el dissabte a les 19h hi haurà una xerrada col·loqui que es centrarà en el tema “Com vas descobrir el ciclisme?”, amb els ex-professionals Fernando Escartín, Peio Ruíz Cabestany, Marco Serpellini i Miguel Soro, moderada pel periodista Sergio Valdivieso. En finalitzar es servirà un refrigeri per part de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca.

Darrera actualització: 30.04.2019 | 10:00

Imatges

Pedals Clip 2 Pedals Clip 3 Pedals Clip 4