L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca aprova el Pressupost General per al 2020

Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 01:00

Cap regidor de l’oposició va assistir al Ple Extraordinari.

El dilluns 23 de desembre es va celebrar un Ple Extraordinari per aprovar el Pressupost General de la Corporació, que enguany puja a 2.770.483 euros. Tot i que el de l’any passat era de 3.159.000 euros, es tracta d’un pressupost molt similar pel que fa a les partides, ja que en el del 2020 no hi són reflectides les inversions en obres i projectes en espera de rebre aprovades les corresponents subvencions i en el del 2019 sí es van tenir em compte des del primer moment. El Regidor d’Hisenda, Xavier Bravos, va explicar que preferien treballar amb números reals i que aquestes subvencions ja s’aniran incorporant en posteriors modificacions del pressupost. Bravos també va avisar d’un problema que cada vegada el tenen més ajuntaments, i és que els ingressos ordinaris (impostos directes per IBI, impost de circulació, etc.) només arriben a cobrir les despeses estructurals de l’Ajuntament (han caigut en picat els ingressos per llicència d’obres i també s’ha fet una previsió de rebaixa de recaptació de l’IBI) i que per a la resta d’inversions cal buscar subvencions o utilitzar el romanent. Tot plegat, el missatge va ser que s’havia confeccionat un pressupost molt realista i amb poca possibilitat de marge. La resta de regidors va desgranar les corresponents àrees, destacant una partida per a activitats extraescolars, potenciar els esdeveniments al castell i un conveni amb el Consell Comarcal per incloure una tècnica de joventut a l’Ajuntament per dinamitzar els joves del municipi.

Sorprenentment, en aquest Ple només hi havia presents els 6 regidors de l’Equip de Govern. Ni els regidors de Junts x Sant Martí ni els de Movem Sant Martí van aparèixer. Com que oficialment no havien avisat de l’absència, l’alcalde Josep Maria Padullés va tenir la deferència d’esperar-los quinze minuts, moment en que es va decidir començar el Ple sense ells, ja que els dos partits de l’oposició sí havien enviat un comunicat conjunt als mitjans insinuant que no participarien en el plenari.

Padullés va dedicar les primeres paraules a lamentar l’absència dels regidors i que el motiu hagi estat la no participació en la confecció del Pressupost. No consta que hi hagi hagut precedents en que l’oposició hagi intervingut en el Pressupost General, perquè es tracta d’un pressupost que únicament distribueix les despeses estructurals. Tot i així, l’Equip de Govern estava obert a aportacions de la resta de partits, però havien respost que aquestes aportacions les havia de fer el propi Equip de Govern. Padullés també va remarcar que li costava entendre que fossin tan escrupolosos pel que fa a la participació de la ciutadania en el Pressupost General i en canvi, quan es va aprovar un obra tan determinant com la Biblioteca, l’anterior Equip de Govern no consultés res.

Pel que fa a la modificació de les ordenances, l’alcalde havia demanat als partits de l’oposició que designessin representants a la preceptiva comissió d’estudi per a la modificació. Una demanda que no va ser resposta fins ben entrat el mes de desembre, en una demora incomprensible, que ha impossibilitat la creació de la comissió i signar la resolució d’iniciació de l’expedient.

El Pressupost General va ser aprovat per unanimitat dels presents. L’alcalde va acabar la seva intervenció desitjant bones festes a tothom.

Clica aquí per escoltar l'audio del Ple.

Darrera actualització: 24.12.2019 | 17:27

Imatges

Ple Extraordinari 23-12-19 (2) Ple Extraordinari 23-12-19 (3)