Problemàtica ocupació al carrer de la República

Diumenge, 24 d'octubre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament farà tot el possible perquè marxin.

Aquesta setmana el bloc de pisos inacabat del carrer de la República 93-103, propietat de Sareb (conegut com banc dolent) ha estat ocupat per un grup nombrós i coordinat de persones vingudes de fora del municipi, algun d’ells amb un perfil conflictiu. Gràcies a la col·laboració ciutadana es va informar als Mossos d’Esquadra, que s’hi van personar, però amb la llei a la mà i com que no hi havia denúncia de la propietat només van poder aixecar acta del succés i identificar els ocupes. Tampoc l’Ajuntament, amb la llei que tenim, hi pot fer gran cosa, però vam avisar les companyies d’aigua i electricitat que havien punxat els seus serveis.

La primera font de subministrament elèctric a què va connectar-se l’edifici va quedar sense servei perquè era des d’un punt d’una propietat veïna que només té electricitat puntualment. Posteriorment, es va detectar que havien punxat en un altre punt de línia elèctrica, en aquest cas responsabilitat de la companyia, a la qui s’ha passat avís i serà anul·lada.

Pel que fa a la punxada a la xarxa d’aigua, es va informar a la companyia, però, davant la manca de resposta urgent i com que era des d’una boca de rec de la vorera, va ser anul·lada per part del propi Ajuntament, soldant la tapa de la boca. Posteriorment s’ha pogut constatar que s’havia arrencat la tapa i havien connectat novament, per la qual cosa es procurarà anul·lar la connexió de manera més contundent.

A l’edifici, a més dels vigilants, altres treballadors municipals i Mossos, s’hi van personar el Regidor de l’àrea i l’Alcalde, per comprovar la situació. Això va provocar les primeres amenaces per part d’algun dels ocupes.

Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ha iniciat una acció legal, per tal de notificar la situació a la propietat i a la direcció d’obra, per la responsabilitat en què poden incórrer per tractar-se d’un edifici legalment no acabat, amb els conseqüents perills que això pot comportar, sense perjudici d’estudiar altres alternatives.

Des d’aquí volem fer un agraïment públic a les persones que van avisar i encoratgem a que tothom qui vegi alguna incidència, ja sigui en aquest cas o en d’altres, en doni avís. La situació és intolerable. Entenem que hi hagi famílies en situacions precàries, però no podem acceptar que vingui gent de fora amb amenaces, punxades a subministraments i alterant la pau local. Des de l’Ajuntament farem tot el possible perquè no tinguin cap servei, la qual cosa els dificultarà molt l'estada i esperem que els faci optar per marxar. Estem convençuts que tindrem el suport de la ciutadania.

Darrera actualització: 24.10.2021 | 09:58

Imatges

ocupacio2