Tancament perimetral de Catalunya i altres mesures restrictives

Dijous, 29 d'octubre de 2020 a les 00:00

Entren en vigor la matinada del divendres 30 d'octubre de 2020.

Mesures que ha proposat el comitè tècnic del PROCICAT I que el Govern ha aprovat:

👉Objectiu: Restricció de mobilitat i interacció social no necessària:

▪️ Tancament perimetral: restricció mobilitat de sortida i entrada a Catalunya entre setmana. (Excepte desplaçaments justificats, laborals, cura, assistència...).
▪️ Confinament municipal el cap de setmana (de les 6:00 h. de divendres fins a les 6:00 h. de dilluns) . Excepcionalment, el 31 d'octubre i l'1 de novembre es podrà anar als cementiris comarcals.
▪️Suspesa l'activitat esportiva a nivell col.lectiu.
▪️Suspensa l'obertura de centres comercials o recintes comercials, excepte els establiments que venguin productes essencials inclosos en el centre.
Excepció dels establiments del centre comercial igual o inferior 800m2, amb reducció del 30% d'aforament i amb accés al propi al carrer.
▪️Actes religiosos: reducció 30%
▪️Activitat cultural: suspensió tant en recintes tancats com en aire lliure. Excepte arxius, museus, galeries art, sales d'exposició i centres de creació, amb un aforament limitat del 33% i sense poder fer altres activitats que no siguin les pròpies.
▪️Accés a biblioteques només per préstec.
▪️Suspensió d'obertura al públic dels equipaments esportius, excepte centres de tecnificació i rendiment esportiu, així com equipaments que hagin d'acollir entrenaments o competicions internacionals o estatals.
▪️Ajornament de totes les competicions esportives, excepte les professionals. Sempre sense públic.
▪️Suspensió activitats lleure infantil i juvenil, esport escolar i  extraescolars fora horari lectiu dins o fora escola. Excepte si hi participen només membres del mateix grup bombolla.
▪️Batxillerat i els cicles formatius hauran d'aplicar educació a distància. Només presencial les pràctiques i avaluacions.
▪️Poden mantenir activitat escoles adults i EOI.
▪️Universitats tot virtual excepte pràctiques.
▪️Centres de treball, necessitat d'impulsar el teletreball, caldrà limitar al màxim la mobilitat laboral de les persones treballadores, a aquest efecte cal implementar el teletreball.
▪️Pròrroga de les mesures ja en actiu: tancament de restauració, de centres d'estètica, etc.

Darrera actualització: 29.10.2020 | 16:57