Tolerància zero a l’incivisme

Dijous, 13 de de gener de 2022 a les 00:00

Les bretolades ens costen molts diners a tots.

Cada vegada que hem demanat ajuda als Mossos d’Esquadra, ens han comentat que el nostre és un dels municipis més tranquils de la comarca en base a les seves estadístiques oficials de fets denunciats i actuacions pròpies. No obstant, les bretolades que ens trobem tot sovint (trencament de vidres, destrossa de mobiliari urbà, excrements de gossos en via urbana...) ens transmeten la sensació de que estem envoltats d’incivisme. Reparar algunes d’aquestes destrosses ens costa diners a TOTS, perquè les despeses que paga l’Ajuntament surten dels impostos que paguem entre TOTS. Sancionem els incívics (i, si són menors, als seus progenitors), però la dificultat més gran en moltes ocasions és identificar els autors. Els qui volem un Sant Martí més tranquil, més net i més cívic ens hi hem d’implicar, per la qual cosa demanem la col·laboració de totes aquelles persones que siguin testimonis d’actes que afectin el benestar i la butxaca del nostre municipi, que ens informin, bé mitjançant els vigilants municipals, bé presencialment a les oficines o bé mitjançant l’apartat d’incidències de l’App de l’Ajuntament, per tal de poder-ho esbrinar i, després d’identificats, obrir expedient sancionador. Ens comprometem a tractar confidencialment les dades de la persona informant.

Des de l’inici de l’any, el trencament de la porta de vidre de la Sala Polivalent i del semàfor de vianants de l’Avinguda del Castell, l’esfondrament de part de la barana del Torrent Sec i la vandalització de la deixalleria mòbil ens pot costar prop de 10.000 euros.

Pel que fa als vidres trencats de vehicles particulars, s’ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra: la Unitat d’Investigació està fent gestions per esbrinar els fets i aquesta mateixa setmana hi haurà una reunió amb l’Inspector de la Comissaria de Vilafranca.

Darrera actualització: 13.01.2022 | 09:21

Imatges

incivisme 2 incivisme 3 incivisme 4