Valoració del Punt Lila durant la Festa Major

Dilluns, 9 de setembre de 2019 a les 00:00

Afortunadament no es va haver d’atendre cap incidència d’assetjament i/o agressió de gènere.

El Punt Lila es va dur a terme el dissabte 20 de juliol de 2019 durant la Festa Major de Sant Marti Sarroca. Es va instal·lar a la Rambla dels Països Catalans una carpa de la Diputació de Barcelona amb un estand informatiu amb material relacionat amb les violències masclistes, la sexualitat i el jovent i la fòbia LGTBIQ. Les funcions que es van oferir van ser d’informació, assessorament, sensibilització, coordinació i recollida de dades.

Totes les intervencions van ser consultes informatives i d’assessorament, en cap moment hi va haver incidents que fes activar el protocol per abordar les violències masclistes sexuals i sexistes en espais públics d’oci de la Generalitat.

La gran majoria de gent que es va apropar al Punt Lila va ser per agafar una polsera (festes lliures de sexisme) i per mirar-se el material exposat tant de tríptics com de flyers. Els comentaris per la presència d’un Punt Lila van ser positius. A l’informe adjunt s’exposen les consultes per trams d’horaris, d’edat i de gènere.

En el mateix informe també es destaca que la Festa Major de Sant Martí Sarroca va comptar amb un perfil feminista durant tota la festa. Es va notar una consciència i un treball constant en relació a la violència masclista i els actes tenien una clara sensibilització, que va anar des de les artistes convidades fins a la motivació i posicionament per part de totes les persones relacionades amb la realització de la Festa Major.

Darrera actualització: 09.09.2019 | 18:54