Homenatge al Dr. Sanglas i concert de música clàssica

Dilluns, 3 de desembre de 2018 a les 00:00

La Sala Ponent del castell de Sant Martí es va omplir de gom a gom el vespre del divendres 30 de novembre, per retre homenatge al doctor Jordi Sanglas, que, després de 35 anys com a metge del municipi, es jubila, i per escoltar un virtuós concert de música anomenat “Clàssic sense pistons”.

L’alcalde, Josep Olivella, va lliurar a Jordi Sanglas una placa commemorativa i va destacar que havia estat un metge molt apreciat per les martinenques i martinencs. Sanglas va agrair el reconeixement i, visiblement emocionat, va destacar el suport dels seus companys de professió al consultori i de la seva família.

L’homenatge al doctor Sanglas va ser el preludi d’una vetllada en la qual va actuar el grup musical Volvemos, especialitzat en música clàssica del segle XVIII, en un marc tan incomparable i adient com és l’interior del castell de Sant Martí. Volvemos està format per diferents components que tenen en comú que resideixen a l’estranger per motius de feina i que només es retroben quan tornen en dates com les actuals. Una altra característica molt important és que fan servir instruments de l’època. Tal com van argumentar, els compositors del segle XVIII van crear unes partitures basant-se en uns instruments que sonaven molt diferents als actuals, per la qual cosa ells volen traslladar fins als nostres dies com sonaven realment aquelles composicions.

La festa es va acabar amb un pica-pica a la Sala Gòtica del castell per a tots els assistents.

Darrera actualització: 03.12.2018 | 12:39