Mesures econòmiques de l'Ajuntament

Divendres, 20 de març de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament de Sant Martí Sarroca implementa un conjunt de mesures urgents per mitigar els efectes econòmics amb motiu del coronavirus.

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha decidit el dia 19 de març de 2020 a la Junta de Govern Local l’adopció d’un conjunt de mesures urgents socials, econòmiques i fiscals per fer front a la crisi del coronavirus (Covid-19) i així atenuar els efectes sobre la ciutadania.

Més enllà de les mesures concretes, i a l'espera de veure els efectes reals de les mesures econòmiques implementades pel Govern Central i la Generalitat de Catalunya, l’Equip de Govern vol fer públic també un missatge de serenor a tothom i comunicar la seva ferma voluntat per promoure en les properes setmanes totes les actuacions que es considerin necessàries per garantir en la mesura del possible la cohesió i el benestar socials, especialment de les persones en situació d'exclusió social, de risc o de vulnerabilitat. L’Ajuntament té una situació pressupostària sanejada per poder fer front a aquesta pandèmia.

Aquestes mesures arriben després que, els últims dies, l’Ajuntament ha centrat tots els seus mitjans en la reorganització de l’Ajuntament per atendre els serveis públics essencials, donar resposta a les necessitats de Protecció Civil, vetllar perquè es compleixi l’ordre de confinament i fer crides a la responsabilitat de la ciutadania, a banda de mantenir-la permanentment informada a través dels canals oficials: web, facebook, whatsapp i instagram.

Les mesures econòmiques i fiscals adoptades són les següents:

  • Serveis socials. Garantir l’assistència bàsica i continuada a la ciutadania així com la gestió de les beques menjador.
  • Pagament d’impostos i taxes a l’Ajuntament. La Diputació, com administració gestora de la recaptació fiscal, ajornarà les dates de recaptació tributària establertes en el calendari fiscal vigent.
  • Suspensió temporal de les quotes de les llars d’infants. Les famílies no hauran de pagar les quotes mentre continuï interrompuda la seva activitat. Atès que ja s’ha efectuat el pagament del rebut del mes de març, quan es reobri l’activitat es compensarà el període cobrat entre els dies 14 de març a 31 de març.
  • Congelació dels procediments de cobrament. L’Ajuntament no tramitarà procediments de cobrament en via executiva ni ordres d'embargament fins passada la crisi del coronavirus. El termini de la resta de liquidacions han quedat suspesos.
  • Manteniment dels llocs de treball adscrits als contractistes de l’Ajuntament. Atès que el tancament dels centres educatius i socials de Catalunya, establert a partir del 13 de març de 2020, comporta la impossibilitat d'executar les prestacions de determinats contractes subscrits per l’Ajuntament, com ho són el de l’Escola Esportiva, el Centre Obert d’Infants i Adolescents, l’Aula d’Estudi o la neteja dels edificis municipals (escola i llar d’infants únicament), l’Ajuntament aplicarà el Decret llei 7/2020, de 17 de març, de la Generalitat de Catalunya, que obliga a suspendre els contractes, tot garantint l’abonament als contractistes de les despeses salarials del personal adscrit al contracte.

En aquesta línia, l’Ajuntament també demana als propietaris d’habitatges i locals comercials en règim de lloguer al municipi, que col·laborin per superar les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus i que valorin el fet de no prioritzar el guany econòmic per davant de la cohesió social del nostre poble.

(Clicar aquí per llegir el comunicat oficial)

Darrera actualització: 20.03.2020 | 10:44