Campanya contra la vespa asiàtica (velutina)

Dissabte, 11 de març de 2023 a les 00:00

La vespa asiàtica és un insecte invasor que està tenint una expansió exponencial al nostre territori, impactant molt negativament en el nostre ecosistema i especialment en els pol·linitzadors autòctons.

Des de l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca creiem que no és suficient actuar contra els nius d'aquesta vespa, perquè la gran majoria o bé no es localitzen o bé es localitzen massa tard.

És per això que posem en marxa una campanya per posar trampes selectives per a aquesta espècie, els mesos de març i abril, amb la finalitat de capturar el major nombre possible de reines que, després d’hivernar, crearan noves colònies. Aquestes trampes poden instal·lar-se tant en entorns rurals com en qualsevol jardí amb flors.

Tots els interessats en col·laborar en aquesta campanya us podreu adreçar a l'Ajuntament on us lliurarem una d'aquestes trampes, el líquid atraient i unes instruccions bàsiques.

Sense la decidida participació de la ciutadania, aquesta campanya no seria efectiva. COLABORA-HI!, EL MEDI AMBIENT T'HO AGRAIRÀ!

Darrera actualització: 11.03.2023 | 09:39