Instal·lació d’una xarxa de calor alimentada amb Biomassa a Sant Martí Sarroca

Dimarts, 11 de febrer de 2020 a les 00:00

Donarà cobertura al Pavelló Poliesportiu, l’Escola Jaume Balmes i l’Escola Bressol El Xic Martinenc.

El 10 de febrer s’han iniciat les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor per tal d’alimentar els sistemes de calefacció i aigua del Pavelló Poliesportiu, l’Escola Jaume Balmes i l’Escola Bressol El Xic Martinenc de Sant Martí Sarroca.

El projecte en xifres:
S’instal·larà un caldera de 540 kW de potència, la qual tindrà una producció prevista de més de 250.000 kWh anuals i un cost de projecte de 344.426,71€, els quals estan cofinançats pel fons europeu FEDER i per la Diputació de Barcelona. Amb la nova caldera s’estima una reducció d’emissions de 120 tones de CO2 anuals. La peculiaritat d’aquest projecte és que la caldera podrà alimentar-se amb residus de sarment de vinya.

Afectacions i previsió de les obres:
Durant el temps que es realitzin les obres, es poden produir petites afectacions als usuaris dels centres (soroll i moviment de maquinària). Les obres de major afectació es realitzaran durant la setmana no lectiva de Setmana Santa, motiu pel qual no es preveuen majors afectacions en el funcionament normal dels equipaments. Les obres es prolongaran fins al juny.

Beneficis de la biomassa:
Utilitzar la biomassa forestal primària com a combustible genera importants beneficis ambientals, socials i econòmics: es potencia la gestió forestal i esdevé una sortida al mercat per a la fusta de menor qualitat dels nostres boscos. La seva utilització té avantatges importants directes sobre el medi natural, ja que la retirada d’excés de biomassa forestal disminueix del risc d'incendi i millora de l’estat ecològic dels boscos.

Sant Martí Sarroca pel clima, biomassa pel clima:
Amb la instal·lació d’aquesta font d’energia renovable, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca es compromet amb la qualitat de vida de la gent i aposta per la sostenibilitat, la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic.

Darrera actualització: 11.02.2020 | 10:49

Imatges

Biomassa 2 Biomassa 3