Junta de Govern telemàtica

Dissabte, 28 de març de 2020 a les 13:00

Es van aprovar factures i es va fer una revisió als diferents fronts de la situació de l’Estat d’Alarma.

El passat dimecres, el DOGC de la Generalitat de Catalunya va publicar un decret llei del Departament de Presidència, en el qual es permetia que les sessions dels òrgans de govern de les administracions es poguessin fer a partir d’ara telemàticament. Per aquest motiu, la Junta de Govern d’aquesta setmana s’ha pogut fer per videoconferència. La validesa d’aquesta fórmula permet que es puguin continuar prenent decisions i que l’Ajuntament no s’aturi.

A la Junta de Govern, a banda d’aprovar la relació de factures, es va tractar:
- El funcionament dels serveis de l’Ajuntament, potenciant la dedicació de la brigada i els vigilants i regulant la dedicació de la resta de la plantilla per procurar minimitzar riscos.
- Les assistències realitzades pel que fa al seguiment diari de les persones vulnerables o que viuen soles, així com la distribució realitzada per l’Ajuntament de les targetes moneder als beneficiaris de beques-menjador i altres.
- I noves mesures a adoptar, com la clausura de les fonts públiques del municipi, seguint les recomanacions de Salut, atès que es consideren possibles focus de contagi per la manipulació amb les mans o la boca.

Pel que fa als possibles ajuts econòmics que les administracions locals puguin facilitar a la ciutadania, el passat dia 25 es va firmar un Decret d’Alcaldia per adherir l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca al “MANIFEST DELS ENS LOCALS DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS” (al qual va donar el seu suport explícit Junts x Sant Martí), en què es reclama poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019, com és el cas del nostre Ajuntament, i que ara està limitat, per poder disposar d’uns diners extra per utilitzar per a recursos propis. (Llegir manifest clicant aquí)

Darrera actualització: 30.03.2020 | 12:36