Massiva presència de carrosses a la Rua de Carnaval de Sant Martí Sarroca

Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 12:00

La Comissió de Festes va haver de desestimar 8 carrosses per excés d’inscripcions.

Quan el passat 13 de gener es van obrir les inscripcions i en tres quarts d’hora van quedar cobertes, ja es va preveure una gran assistència a la XXI Rua de Carnaval de Sant Martí Sarroca, que es va celebrar el passat 16 de febrer. En total hi van prendre part 30 grups (entre carrosses i comparses) i 2.882 participants.

Els actes van començar a la 1 del migdia, a la Placeta de l’1 d’Octubre, amb l’arribada de la Reina del Carnaval i del Rei Carnestoltes, que enguany van ser la Núria Català i el Pol Bravos. A les 6 de la tarda, es va iniciar la rua a l’Avinguda del Castell, que va desfilar pels carrers del poble. La Rua de Sant Martí Sarroca no és competitiva i cada grup rep una subvenció per la seva participació, de 100 euros per carrossa i 40 per comparsa.

Paral·lelament, davant l’edifici de l’antic ajuntament es va instal·lar un Punt Lila per atendre denúncies relacionades amb violències de gènere. Diverses persones s’hi van apropar interessades en demanar informació, però, per sort, no es va haver de lamentar cap denúncia.

Com a novetat, aquest any va ser habilitada una nova zona d’aparcament als terrenys del costat de l’antiga discoteca, força propera al nucli urbà, que va permetre estacionar uns 250 vehicles, el qual va mitigar en certa mesura aquest aspecte sempre problemàtic per la gran afluència de visitants.

Clicar aquí per veure galeria fotogràfica.

Darrera actualització: 22.02.2020 | 11:21