Projecte de formació musical a l’escola Jaume Balmes

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 00:00

Aquest curs 2022-2023 s’han iniciat a l’escola Jaume Balmes els Projectes Musicals Comunitaris. Amb la intenció de promoure una educació pública més inclusiva i amb igualtat d’oportunitats, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha treballat, conjuntament amb l’Escola Municipal de l’Alt Penedès (EMAP) i l’escola Jaume Balmes, per iniciar un projecte d’ensenyament musical dins de l’horari escolar del Jaume Balmes.

Els nens i nenes de 3r de primària aprendran a tocar el violí i el violoncel amb un instrument per alumne que romandrà a l’escola per tal que hi tinguin accés tant a l’hora de la classe com en altres moments durant l’horari escolar. Les classes són impartides per professores de violí i violoncel de l’EMAP en col·laboració amb la professora especialista de música de l’escola Jaume Balmes.

L’objectiu és acostar als infants un ensenyament que habitualment no és a l’abast de totes les economies i potenciar aquelles disciplines que compten amb menys hores lectives al programa curricular del Departament d’Ensenyament, com són les artístiques, i que s’ha vist que tenen també un gran impacte en el desenvolupament formatiu dels estudiants a diferents nivells.

El projecte es porta a terme mitjançant un conveni amb l’EMAP en qual els costos de professorat els finança l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca amb una partida de 5.273,23 €. L’adquisició dels instruments va a càrrec de l’EMAP.

Darrera actualització: 27.10.2022 | 10:46