Sant Martí Sarroca inaugura la Biblioteca Municipal

Dilluns, 25 de d’abril de 2022 a les 00:00

La biblioteca portarà el nom de l’activista Neus Català i Pallejà.

Des del 24 d’abril, Sant Martí Sarroca compta amb biblioteca municipal pròpia. Es va inaugurar amb la presència d’autoritats, la participació d’entitats culturals locals (ball de panderetes, ball de cercolets, gegants de Sant Martí, Petits Diables Aristois, Diables Aristois, Colla Sardanista i Coral Sarroca Nova), l’actuació musical de la xaranga de l’EMAP i l’assistència d’un bon nombre de martinenques i martinencs que portaven anys esperant l’obertura d’una biblioteca dissenyada per ser molt més que un intercanvi de llibres i que en paraules de la Regidora de Cultura, Sònia Jansà, serà un nou espai cultural que permetrà dinamitzar el municipi.

L’obra ha estat finançada per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca. Per part de la Generalitat, va prendre la paraula Josep Ferran Vives, Director General de Promoció Cultural i Biblioteques, que va assegurar que “són les persones les que han de decidir el millor ús per a la biblioteca i fer-se-la seva”. Joan Carles García Cañizares, com a President Delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, va afirmar que “un municipi que aposta per la cultura té futur, ja que la cultura és un bé de primera necessitat”. Finalment, l’Alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, va destacar que el seu desig és que la biblioteca “sigui un formigueig de gent de totes les edats i de tots els indrets i un referent de cultura, convivència, civisme, tolerància, llengua i pau”. Padullés va agrair el suport econòmic de la Generalitat i la Diputació, la presència dels seus representants, de diversos alcaldes de la comarca i de tota la gent implicada en la biblioteca, destacant especialment l’intens treball i les hores invertides per part de la Regidora de Cultura, Sònia Jansà.

Als parlaments també hi van intervenir la Carme Martí, autora del llibre Un cel de plom, basada en la vida de Neus Català, i la Carme Rei-Granger, Vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück, entitat creada el 2005 per Neus Català. Ambdues van mostrar-se il·lusionades pel nom escollit per a la biblioteca, ja que és un nom que transmet lluita i a més és un nom femení.

La festa va continuar amb una jornada de portes obertes i un pica-pica popular. Va coincidir, al Parc de la Pau, amb la Fira d’Entitats que cada any se celebra per Sant Jordi.

Contacte amb la Biblioteca.

Darrera actualització: 26.04.2022 | 20:15