Sant Martí Sarroca passa a la Fase 1 del desconfinament

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 12:00

A partir del dilluns, 18 de maig.

Sant Martí Sarroca passa a la Fase 1 del desconfinament a partir del 18 de maig. Encara que formem part de la regió sanitària de la Barcelona Sud, s’ha acceptat la petició feta pel Delegat Territorial de la Generalitat, un tracte diferenciat per a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, perquè les característiques rurals i de menys densitat de la nostra zona ens permetés fer un pas endavant.

Tot i així, cal recordar que continuem en Estat d’Alarma i que, per tant, els moviments i les activitats continuen sota restricció. La Fase 1 és només un avenç cap al desconfinament total (programat en 3 fases), al qual només hi arribarem si respectem les normes a nivell comunitari i es controlen els casos de contagi.

A la Fase 1 es flexibilitzen algunes mesures. Les més destacades són les següents:

  • Els comerços de menys de 400 m2 podran obrir sense cita prèvia, però mantenint la distància de dos metres amb els seus clients i ocupant un màxim del 30 % de l’aforament.
  • Les terrasses dels bars i restaurants podran obrir, reduint a la meitat el seu aforament i amb les taules separades a dos metres, respectant a cada taula la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • Es podran fer desplaçaments lliurement dins de la mateixa àrea de gestió assistencial (en el nostre cas és tot l’Alt Penedès i el Garraf, excepte Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, que estan vinculats a l’àrea de Martorell). Dins dels vehicles hi podran anar lliurement persones que comparteixen un mateix domicili. De no ser així, només dues persones per filera i amb mascareta.
  • Es permeten les trobades de fins a 10 persones, mantenint les distàncies de seguretat.
  • Es podran fer misses, sempre que no es superi un terç de l’aforament.
  • Altres novetats referides a cultura, lleure, esports, dol, etc. les podeu trobar a la infografia adjunta.

 

Darrera actualització: 17.05.2020 | 16:33