Torna la Sarroca Medieval amb rècord d’assistents

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 15:00

Unes 14.000 persones van pujar fins al Conjunt Monumental.

La fira medieval de Sant Martí Sarroca es va poder tornar a celebrar amb normalitat els passats dies 8 i 9 d’octubre, després de dos anys d’absència a causa de les restriccions per la Covid-19, precisament quan es compleix el desè aniversari de la primera edició.

El Conjunt Monumental va acollir una variada representació d’ofertes lúdiques, gastronòmiques i artesanes. També hi havia diverses zones infantils (amb atraccions d’aspecte medieval i conta-contes). El que va despertar més interès va ser la visita teatralitzada al castell: un magnífic trobador acompanyava els espectadors pel recinte, en el qual es podien veure des d’una batalla d’espases fins a un casament medieval.

De forma continuada, dos trenets gratuïts van anar pujant els visitants des de baix el poble fins al Conjunt Monumental. L’afluència de gent va ser tan gran, que molts van optar per pujar-hi a peu. Fonts oficials calculen que, entre els dos dies, van passar per la fira medieval unes 14.000 persones.

El diumenge al migdia es va produir un dels actes més emotius: el lliurament de la rèplica del Segell de Pere III el Cerimoniós a dues personalitats locals que hagin destacat en l’àmbit social i cultural. Es van lliurar, a títol pòstum, a l’escultor Ángel Camino, de projecció internacional, i al periodista i dinamitzador Xavier Cadafalch, director del butlletí “El Martinet” durant 28 anys. Ambdós han mort aquest 2022. Van recollir els guardons les respectives vídues.

Com a curiositat, a la zona gastronòmica calia bescanviar els diners amb moneda pròpia: uns escuts dissenyats per a l’ocasió.

L’Ajuntament, com a organitzador de la Sarroca Medieval, es mostra molt satisfet dels resultats. Tenint en compte que l’objectiu d’enguany era reactivar la fira, s’han superat totes les expectatives.

Darrera actualització: 12.12.2022 | 12:40