BAN de Festa Major

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 12:00

Martinenques i martinencs:

Tot i que darrerament s’ha donat un increment dels casos positius que ningú s’esperava, la situació és ben diferent a la que teníem l’any passat, en què vam decidir suspendre la nostra Festa Major. Principalment pels provats efectes protectors de la vacuna que ja té un ampli ventall de la població, i també perquè les patologies que es donen poden causar cert estrès als centres d’atenció primària, però no tant al sistema hospitalari.

Per tirar endavant aquesta Festa Major, no ens hem limitat a complir amb la normativa, sinó que hem valorat amb sentit comú les possibles situacions de risc que poden suposar els diferents actes programats, que s’han organitzat amb mesures més estrictes de les que serien legalment exigibles, i que no han de comportar més risc que les nostres activitats quotidianes, sempre que es respectin les limitacions determinades per a cadascun dels actes, així com les indicacions de la organització.

Considerem que no seran les activitats programades les que puguin significar un increment de risc per a la població, sinó aquelles espontànies i fora de programa, que també podrien produir-se sense Festa Major, i que són més difícils de controlar per imprevisibles. És per aquest motiu que vàrem sol·licitar la implementació del toc de queda al nostre municipi, que malauradament ens han denegat, atès que aquesta limitació, de tenir un caire massa generalitzat, podria ser íntegrament rebutjada per part del TSJC. Malgrat això, el Departament d’Interior ha previst un dispositiu extraordinari per reforçar la seguretat pública, amb prioritat, entre altres, a municipis petits com el nostre.

Tot i ser conscients de que després de tant de temps amb un seguit de prohibicions i recomanacions de tot tipus, cada vegada sigui més difícil fer-ne cas, no podem fer altra cosa que una nova crida al civisme i a la responsabilitat individual, com única via per a superar aquesta difícil situació que ens ha tocat viure.

Donem una oportunitat a la nostra Festa Major i gaudim-la

Juliol de 2021
L’EQUIP DE GOVERN

Darrera actualització: 16.07.2021 | 13:19