Comença la transformació de la carretera del Castell

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 00:00

Es crearà un pas il·luminat per a vianants paral·lel a la carretera.

El tram de carretera BV-2129 que va des del nucli del poble fins a dalt del turó de La Roca és una via molt utilitzada per a vianants que usen aquesta ruta saludable i/o d’esbarjo per fer passejades, i com a via d’accés amb vehicle al Conjunt Monumental del castell i l’església.

Actualment aquests vianants no disposen de cap itinerari segur (no hi ha voreres en cap dels dos marges), i, tot i el traçat sinuós de la via i la poca amplada de la calçada, s’ha detectat que hi ha un excés de velocitat dels vehicles que hi circulen.

Des d’aquesta setmana s’han iniciat les obres per transformar aquest vial. Aquestes obres duraran quatre mesos i crearan un pas especial per a vianants d’un metre i mig d’amplada. Es posarà damunt de les cunetes i per sota es respectarà l’evacuació de les aigües pluvials. El pas de vianants tindrà un color diferent a la calçada i estarà separat per una filera de llums al terra. Aquesta il·luminació serà indirecta per no desvirtuar la majestuositat de la il·luminació actual que potencia els elements patrimonials del Conjunt Monumental.

Pel que fa a limitar la velocitat, s’instal·laran fins a quatre plataformes elevades.  Als dos ponts actuals es farà una passera exterior de fusta per a vianants, així no caldrà eixamplar els ponts, i la resta de la carretera serà reaslfaltada amb una capa de 5 cm.

A més, s’aprofitarà l’amplada del primer revolt per dissenyar un mirador damunt les vinyes, en direcció a l’ermita de Sant Joan de Lledó. Al tram final arribant al castell es posarà un terra rústic que s’integri en l’entorn.

El cost d’aquesta millora serà de 850.000 euros. La propietat de la carretera és de la Diputació de Barcelona, que n’assumirà el 78 % del cost. El 22 % restant anirà a càrrec de l’Ajuntament, amb la condició que, en acabar les obres, la titularitat de la carretera passarà a ser municipal.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 15:32