Comunicat de suport a l’agent amb TIP 003 i a tots els vigilants municipals

Dilluns, 6 de setembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament dotarà els vigilants de càmera i d’armilles de seguretat.

En data 3 d’agost, el nostre vigilant municipal amb TIP 003 va ser increpat per un individu amb les inicials G.C.E., quan va ser amonestat per fer massa soroll a les dues la matinada en un espai públic. Es dona el cas que aquest individu ja havia estat portat a judici a principis d’estiu precisament per amenaçar de mort el vigilant 003, amb la conseqüent i pírrica sentència d’haver de pagar 90 euros de multa. En aquesta ocasió, G.C.E. va amenaçar el vigilant dient-li “siempre estás con lo mismo. Voy a quemar el castillo contigo dentro. Por 90 euros que me costó la última vez te reviento la cabeza otra vez”. Volem destacar la professionalitat del nostre vigilant, que, tot i les amenaces, va perseguir l’individu per tot el poble quan aquest va marxar i es va posar a derrapar i a accelerar de manera desafiant, per la qual cosa va imposar-li una denúncia de trànsit per conducció temerària i dues més per circular sense assegurança ni ITV.

Atès la reiteració d’amenaces de mort i de que l’individu coneix on viu el nostre vigilant, es va interposar una nova demanda judicial i fins i tot una petició d’ordre d’allunyament.

Lamentem profundament que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilafranca hagi decidit absoldre G.C.E., la qual cosa deixa en una estat de total desempara als nostres vigilants i, per extensió, a tota la població que sí respecta les normes. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament apel·larem a aquesta sentència, per demanar que les decisions judicials s’adeqüin més a la trista realitat que ens toca patir cada dia.

Paral·lelament, i per poder aportar proves de cara a futurs incidents, l’Equip de Govern ha aprovat d’urgència la compra d’una càmera de seguretat adossada al cos dels vigilants municipals i d’armilles de seguretat en cas d’agressions.

Darrera actualització: 06.09.2021 | 19:19