Denúncies contra les bretolades d’aquest cap de setmana

Dimecres, 17 de març de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament agraeix la col·laboració ciutadana.

Portem un temps veient actes d’incivisme, especialment contra el mobiliari urbà, però aquest cap de setmana ha augmentat el vandalisme, amb destrosses a l’edifici de la biblioteca i diversos incendis forestals provocats.

L’Ajuntament es va mobilitzar ràpidament per intentar trobar els infractors. En aquesta ocasió, la determinant col·laboració ciutadana ha permès identificar els causants dels actes incívics i ahir a la tarda, només dos dies després dels fets, es van interposar les denúncies als Mossos d’Esquadra, que actuaran amb conseqüència, i paral·lelament seran reclamades les corresponents indemnitzacions pels danys causats.

Totes les persones identificades són menors o molt joves. Apel·lem a les famílies a fer pedagogia des de les pròpies llars. No es tracta de fets provocats per cap necessitat, sinó simples gamberrades. Cal que tothom entengui que el poble és de tots i, com a tal, entre tots l’hem de cuidar com si fos nostre. Aquests joves i les seves famílies ja havien estat avisats en reiterades ocasions, però per la seva reincidència i per la gravetat dels fets del cap de setmana, l’Ajuntament farà un seguiment d’aquestes denúncies per ser part afectada i per fer entendre als infractors que els seus actes tenen conseqüències.

Moltes vegades llegim queixes per les xarxes contra l’Ajuntament pels actes vandàlics. Qualsevol crítica constructiva, pel que fa al actes vandàlics, és benvinguda, però la millor manera de col·laborar no és criticant, sinó intentant evitar-los i, si això no és possible, denunciant els fets a l’Ajuntament o als Mossos o bé facilitant informació per identificar els responsables. En aquests incidents ha estat així i des de l’Ajuntament agraïm molt sincerament aquesta col·laboració ciutadana, en base a dues denúncies presentades a l’Ajuntament i també per informacions documentades i argumentades.

Recordem que el telèfon dels Mossos d’Esquadra és el 112 i el dels Vigilants Municipals el 669.843.477. També es poden enviar incidències a través de l’App de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 17.03.2021 | 19:15