Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica/EM

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 00:00

El castell de Sant Martí Sarroca s’il·luminarà de blau.

Cada 12 de maig es commemora el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica/EM, en honor al naixement de  Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria actual i afectada precisament per fibromiàlgia.

L'Associació Catalana d'Afectades/ats de Fibromiàlgia i d’altres SSC (ACAF) ha demanat als consistoris que, per conscienciar de la problemàtica, avui il·luminin de blau els seus monuments més emblemàtics. L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca s’hi sumarà il·luminant el castell.

La Fibromiàlgia és una malaltia de causes desconegudes, on no existeixen altres malalties o alteracions que ho expliquin. El seu símptoma principal és el dolor a la pressió en zones localitzades. El dolor, normalment és difús i persistent. Les regions més freqüents són la lumbar, cervical, espatlles, genolls, cuixes i braços. El dolor acostuma a empitjorar amb el fred, infeccions, estrès i falta de son. És una malaltia reconeguda per totes les organitzacions mèdiques internacionals i per la OMS des de 1992, com a malaltia de reumatisme no auricular.

Darrera actualització: 12.05.2021 | 09:38