Diada Nacional a Sant Martí Sarroca

Diumenge, 12 de setembre de 2021 a les 00:00

La Diada Nacional de Catalunya també es va celebrar l’11 de setembre a Sant Martí, amb diferents actes oficials.

A les 11 del matí, es va procedir a la penjada de la senyera al balcó de l’Ajuntament per part de l’alcalde Josep Maria Padullés. Van ser presents a l’acte regidores i regidors de tots els partits polítics representats al Consistori. Per la seva banda, ERC i la CUP van penjar també una estelada. L’acte institucional va comptar amb la participació dels Músics per la Llibertat, que van tocar tres peces, i de la Societat Coral Sarroca Nova. Carme Bages, una de les coordinadores dels Músics per la Llibertat, va llegir el manifest commemoratiu de la Diada. Es va retransmetre en directe per l’Instagram de l’Ajuntament.

A les 17:14 hores, el guia del castell, Josep Forcada, va fer repicar les campanes, amb la col·laboració de Josep Maria Galimany i Alba Neher. Un repic que es repetirà el proper 18 de setembre, per commemorar la caiguda de Sant Martí, una setmana després que a Barcelona.

Al capvespre, al pati d’armes del castell, va tenir lloc una original actuació titulada “Amics”, que combinava música, poesia i humor i que va ser del grat del nombrós públic assistent que havia reservat l’entrada prèviament per complir amb les mesures anti-Covid.

Darrera actualització: 12.09.2021 | 11:39