Es presenta “El llibre de la Bleda”, de Lluïsa Térmens

Dilluns, 20 de setembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha participat en l’edició del llibre.

El passat 18 de setembre per fi va veure la llum “El llibre de la Bleda” un treball d’investigació del barri de la Bleda de Sant Martí Sarroca en el qual la mestra Lluïsa Térmens hi portava treballant des del 2017. Periòdicament s’havia anat reunint amb gent gran del barri fins a configurar un recull de vivències que van des de finals del segle XIX fins als anys 70 del segle XX.

Va ser al desembre del 2019 quan Lluïsa Térmens es va reunir amb l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, i li va exposar el treball realitzat, així com les dificultats d’edició. L’Ajuntament va considerar que era un treball molt interessant i fins i tot històric, per permetre que aquestes vivències i records orals no es perdessin, i va acceptar participar econòmicament en l’edició i gestionar les tramitacions legals, signant un conveni el passat 7 de juliol.

La qualitat del llibre ja va ser ratificada fins tot abans de la seva publicació, en rebre el Premi a l’edició de recerca històrica que va atorgar el Consell Comarcal de l’Alt Penedès l’any 2020.

La presentació oficial s’havia de realitzar a les Caves Rovellats, però, per motius climatològics, es va traslladar al local del Centre Cultural i Recreatiu de la Bleda. Tot i així, l’acte va ser ben lluït, presentat per la narradora Jordina Biosca i amenitzat per David Miret quartet. Els parlaments van anar a càrrec dels historiadors Joan Solé i Bordes (autor del pròleg) i Roger Benito (autor d’un dels capítols); de la pròpia autora, Lluïsa Térmens (que va compartir les vivències del procés d’elaboració); del Conseller de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Toni Romeu (que va justificar per què el llibre es va fer mereixedor del premi); de l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés (que va explicar per què l’Ajuntament ha apostat per aquest treball); i de la Regidora de Cultura, Sònia Jansà, (que va destacar el paper de la gent del barri per fer realitat el contingut del llibre). Va tancar l’acte Ramon de la Rosa, com a president de l’entitat organitzadora de l’acte.

Els veïns i veïnes de la Bleda es van bolcar en la presentació, omplint la sala (amb cita prèvia i respectant totes les mesures de seguretat, gràcies a la bona feina de la junta del Centre Cultural i Recreatiu de la Bleda) i mostrant la seva satisfacció, orgull i emotivitat per poder disposar d’aquest recull que permetrà que les generacions futures coneguin com es vivia al barri.

Darrera actualització: 20.09.2021 | 15:53