Fi del confinament comarcal

Diumenge, 25 d'abril de 2021 a les 00:00

A partir del dilluns, 26 de’abril.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat la resolució que dictamina les normes aplicables a partir del dilluns 26 d’abril per fer front a la Covid-19. La més destacada és la fi del confinament comarcal i la possibilitat de bellugar-se lliurement dins de l’àmbit de Catalunya (encara no és possible el desplaçament entre comunitats no justificat).

En quant al dret de reunió, es manté el límit màxim de sis persones, però s'elimina l'exigència que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

L'educació post-obligatòria de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior podrà ser 100% presencial, perquè s'elimina el requisit de reduir la presència d'alumnes als centres.

Podran obrir tots els establiments i locals sempre que limitin l'aforament al 30%, i també ho podrà fer la restauració dels centres comercials.

L'aforament permès en actes religiosos i cerimònies civils s'incrementa fins al 50%; en instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, fins al 50%; i es reprenen les activitats lúdiques en espais tancats amb un aforament del 30%.

També s'obre la porta a celebrar de manera presencial congressos i convencions a recintes firals, subjectes a l'autorització prèvia del Procicat de l'esdeveniment específic.

Podeu veure el resum de les noves mesures clicant aquí.

Darrera actualització: 25.04.2021 | 10:58