Fòrum Associatiu de Sant Martí Sarroca

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 00:00

Es va acordar modificar les bases de les subvencions per adequar-se a les necessitats de les entitats.

Sant Martí Sarroca és un dels municipis de la comarca amb més entitats actives. Des de fa uns anys, per iniciativa de l’Ajuntament, se celebra el Fòrum Associatiu on cada entitat o associació pot expressar la seva opinió i on es donen les pautes per poder aconseguir subvencions i ajudes.

Aquest 2021, el Fòrum Associatiu va tenir lloc el 14 de març, de forma telemàtica i presencial. Cada entitat podia escollir la manera de participar-hi. Hi van prendre part un total de 17 entitats.

El punt més important va ser la modificació de les bases de les subvencions que dona l’Ajuntament: l’any passat, a causa de la situació per la Covid-19, moltes entitats no van poder realitzar les seves activitats per a les quals havien demanat subvenció i per tant van haver de retornar els imports avançats. La modificació fa èmfasi en la possibilitat que es puguin justificar aquestes subvencions adquirint béns inventariables (equip de so, barra de llums, etc.) que estalviï el seu posterior lloguer, sempre que el seu ús estigui vinculat directament amb l'activitat de l'entitat. També es va proposar que el termini de sol·licituds s’escurci, perquè així les entitats puguin disposar dels diners més aviat, d’una partida pressupostària que, en paraules de la Regidora de Cultura i Festes, Sònia Jansà, “s’ha mantingut i fins i tot s’ha augmentat una mica per la importància que tenen les entitats i la cultura , com a sectors castigats”.

El Fòrum Associatiu també va servir per explicar que, a part de les subvencions de l’Ajuntament, se’n poden sol·licitar al Consell Comarcal a través de Penedès Cultura.

Un altre tema important van ser les mesures anti-covid que cal prendre en cada moment. Sònia Jansà va assegurar que les activitats, amb mesures, control d’accés i aforament limitat es poden fer i que l’Ajuntament està a disposició de les entitats per coordinar les limitacions.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 10:58

Imatges

Forum Associatiu 2 Fòrum Associatiu 3