Gran èxit de la iniciativa Clean Up a Sant Martí Sarroca

Dilluns, 10 de de maig de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament agraeix l’esforç dels organitzadors i dels voluntaris.

El diumenge, 9 de maig, prop de 100 persones van participar en una jornada de neteja des del Bosc de Cal Quim (al barri la Serra de Baix de Sant Martí Sarroca) fins al riu Foix, dins de l’acció comuna a tot Europa anomenada “Clean Up” per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. Durant la matinal, es van recollir 30 big bags, 5 sacs i més de 100 pneumàtics. Tot i així, es calcula que encara hi podria haver més residus enterrats.

Els voluntaris es van distribuir per la zona i es van habilitar cinc punts de recollida. En alguns casos va caldre la utilització d’eines per desenterrar els residus. Se’n van trobar de molt voluminosos (vàters, piques, etc.), molt de vidre (algunes ampolles de cava dataven del 1982) i plàstic, no només enterrat, sinó als vorals de la carretera, la qual cosa significava que havien estat llençats des de vehicles en marxa.

Aprofitant la iniciativa, l’ADF de Sant Martí Sarroca va condicionar l’espai, col·locant una palanca per poder creuar el riu, desbrossant l’entorn i habilitant-lo com una zona de gaudi per poder-hi passejar.

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca agraeix la iniciativa a les entitats Penedès Verd, Centre Excursionista del Penedès, ADF de Sant Martí Sarroca, a totes les persones que hi van participar (moltes vingudes de fora del municipi) i molt especialment a l’Assun Domènech i l’Helena Fanlo com a responsables locals.

Aquesta iniciativa ha demostrat la solidaritat dels voluntaris, però també ha posat de manifest que cal insistir en el civisme de la gent i en demanar responsabilitat. Quan embrutem la natura, ens perjudiquem a nosaltres mateixos.

Darrera actualització: 11.05.2021 | 12:56