La caldera de biomassa de Sant Martí Sarroca és un exemple d’energia sostenible

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 00:00

Una delegació d’alts directius de la Diputació de Barcelona ha visitat les instal·lacions.

El Diputat i President Delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, ha volgut conèixer personalment el funcionament de la caldera de biomassa de Sant Martí Sarroca, finançada en part per la pròpia Diputació i fons europeus. Aquesta caldera aporta aigua calenta i calefacció al Pavelló Poliesportiu, l’escola Jaume Balmes i l’escola bressol El Xic Martinenc i en un futur es podria connectar a l’institut Alt Foix. (Veure gràfic)

El Diputat va venir acompanyat pel coordinador Martí Domènech, l’assessor Esteve Terradas, la gerent de Serveis Imma Pruna i el cap de l’oficina per al canvi climàtic Francesc de Sàrraga. Tots ells van escoltar les explicacions del director de l’obra Carlos Carrillo. Per part de l’Ajuntament, van ser-hi presents l’alcalde Josep Maria Padullés, el Regidor de Serveis Xavier Bravos, la Regidora d’Educació Sònia Jansà i l’arquitecte municipal Jordi Galtés.

Gomar va destacar que aquestes instal·lacions tenen com a fites baixar l’emissió de CO2 i educar la ciutadania cap a uns nous models d’energia que són més sostenibles. En aquest sentit, Padullés va avançar que es programaran unes explicacions didàctiques per als alumnes de les escoles perquè coneguin què és una caldera de biomassa i tot el que aporta de cara a la millora del medi ambient.

Darrera actualització: 09.03.2021 | 08:50