La marxa ciclista La Pedals de Clip torna a pedalar amb força

Dilluns, 9 de de maig de 2022 a les 00:00

Van ser-hi presents noms il·lustres del ciclisme professional i corredors vinguts d’arreu d’Espanya.

Després que el 2020 s’hagués d’anul·lar La Pedals de Clip a causa de la Covid i que al 2021 s’organitzés a la tardor de forma prudent després de diversos ajornaments, per fi el cap de setmana del 7 i 8 de maig es va poder celebrar sense restriccions la marxa ciclista clàssica més important de la seva categoria, per terres penedesenques i amb inici i final a Sant Martí Sarroca.

Enguany va comptar amb la presència de dues llegendes del ciclisme: Abraham Olano, el primer ciclista masculí en ser campió del món en ruta (1995) i en contrarellotge (1998) i guanyador de la Vuelta a España 1998; i Joan Llaneras, bicampió olímpic en la modalitat de pista (2000 i 2008) i 7 vegades campió mundial, considerat el millor ciclista espanyol en pista de tots els temps. Tots dos van ser homenatjats.

També va ser-hi present Marta Vilasojana, guanyadora d’una etapa del Giro d’Itàlia i participant als Jocs Olímpics de Pequín 2008. Tant ella com els dos ciclistes anteriors, van participar el dissabte a la tarda en un interessant debat obert al públic a la Sala Ponent del Castell de Sant Martí Sarroca.

Prèviament, es va córrer la Cronoescalada, des del centre de Sant Martí i fins dalt el castell. En categoria masculina va guanyar Joan Llordella i en la femenina Mireia Soler. Es dona el cas que Abraham Olano també va participar en la Cronoescalada i va quedar segon, a dos segons del guanyador.

El diumenge va tenir lloc pròpiament la marxa cicloturística, no competitiva, que dona nom a la trobada, amb dues rutes, una de curta i una de llarga, que va circular per municipis com Torrelles de Foix, Font-rubí, Vilobí, Pacs del Penedès, Castellví de la Marca, etc. En acabar, es van sortejar uns obsequis entre tots els participants a la plaça del Conjunt Monumental, envoltada per parades temàtiques sobre el món del ciclisme clàssic i on també es podien visitar les exposicions de mallots, bicicletes i quadres de pintura de Miguel Soro. Va tancar l’acte l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, donant les gràcies a totes les persones que s’havien apropat fins al municipi a gaudir d’aquesta trobada que ja s’ha convertit en tot un clàssic i que enguany va arribar a la seva onzena edició.

Darrera actualització: 09.05.2022 | 16:36