L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca lamenta la mort de Salvador Carbó i Gili

Dimarts, 25 de juny de 2019 a les 00:00

Va ser alcalde entre els anys 1987 i 1991 i una de les persones més influents de la vida social i cultural del municipi dels darrers 50 anys.

El diumenge 23 de juny de 2019 va morir, al seu domicili de Sant Martí Sarroca, Salvador Carbó i Gili, a l’edat de 68 anys, víctima d’un atac de cor.

Carbó va néixer el 4 de febrer de 1951 a la masia Cal Salvador Cuixa del barri La Torre de Sant Martí Sarroca. De ben jovenet se’n va anar a treballar a Barcelona, a l’empresa Caprabo que havia fundat el seu oncle, exercint càrrecs de responsabilitat fins a la venda de l’empresa. Posteriorment va tenir d’altres negocis, dels que cal destacar les caves Mas Bertran.

Paral·lelament, no es va desvincular mai del teixit associatiu de Sant Martí. Amb només 16 anys ja era el secretari de la Coral Sarroca Nova. L’any 1969 va ser el President-Fundador de l’Agrupació Teatral i Dansaire Castell Sarroca. I a la dècada dels 80, com a President de la Societat Cultural i Recreativa El Centre va revitalitzar l’entitat, començant els balls de saló que encara se segueixen fent cada diumenge.

El Conjunt Monumental de Sant Martí Sarroca va ser la nineta dels seus ulls i va dedicar tots els seus esforços per realçar la joia arquitectònica.

Va provar també la política, arribant a ser als anys 90 el President Comarcal d’Unió. A nivell local va ser Alcalde entre els anys 1987 i 1991 per CiU, època en què va inaugurar l’actual ajuntament. Posteriorment va fundar el partit Independents per Sant Martí, tot i que ell no anava a la llista, aconseguint formar govern la legislatura 1999-2003.

Darrerament va impulsar la plataforma d’opinió ciutadana Foment Martinenc, que després va convertir-se en partit polític i força més votada en aquestes passades eleccions, de què n'era un dels membres del seu Comitè Executiu, tot i que des d'unes setmanes abans dels comicis va anar-se desvinculant, principalment per motius de salut.

Des del consistori martinenc, lamentem la pèrdua i donem el condol als seus familiars i amics.

Darrera actualització: 25.06.2019 | 10:23

Imatges

Salvador Carbó - alcalde Salvador Carbó - actual